Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ingatlanberuházóé lehet a Vivendi

2002.12.20. 10:10
Rövidesen új tulajdonosa lehet a Vivendi Telecom Hungarynak, a Napi Gazdaság információi szerint a vevő a Magyarországon főként ingatlanberuházásairól ismert AIG/Lincoln. Az sem kizárt, hogy később e cég vezetésével konszolidálnák az alternatív távközlési piacot, melynek következtében a Matáv komoly konkurenciája jönne létre, s ezzel megélénkülhetne a vezetékes szolgáltatók közötti verseny.
Napokon belül lezárulhat a Vivendi Telecom Hungary értékesítésével kapcsolatos folyamat, és a Pantel Rt. is előrehaladott tárgyalásokat folytat e téren - mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a parlament informatikai bizottságának csütörtöki ülésén. A miniszter és a Vivendi képviselői azonban nem árulták el a vevő kilétét, csak annyit, hogy reményeik szerint év végéig tető alá hozzák az üzletet.

Pénzügyi befektető?

A Napi Gazdaság információi szerint a vevő a Magyarországon főként ingatlanberuházásairól ismert AIG/Lincoln, amely cég egyebek mellett az M1 Business Park és az Airport Business Park logisztikai központokban, valamint az Alkotás Point és az IP West irodaházakban érdekelt.

A The New York Times korábban azt írta: az anyavállalat 450 millió dollárra taksálja a VTH-t. A VTH tavaly 41 milliárd forint bevétel mellett 4 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el.

A Pantel esetében több cég neve is felbukkant a vevők között, és az sem kizárt, hogy idővel szintén az AIG/Lincoln érdekeltségébe kerül e cég is. Ez jelentős lépés volna az alternatív távközlési piac konszolidációja terén, s egyben a kormány szándékainak megelelően a két-három szereplős távközlési piac irányába mozdulna el az iparág - írja a Napi Gazdaság.