Bernadett
0 °C
4 °C

Jönnek a mini-Tescók

2005.02.07. 13:55
Szupermarket méretű üzletek elindítását tervezi idén a Tesco-Global Áruházak Rt. - írja a BBJ nyomán a HVG Online. Magyarország legnagyobb hipermarketlánca elsősorban a kisebb vidéki városokat célozza meg.
A Tesco ezer négyzetméteres, szupermarket méretű üzletek elindítását tervezi az idén - tudta meg a BBJ. "Csakugyan szerepel a terveink között kisebb alapterületű egységek elindítása. Egyelőre a terv megvalósításának lehetőségét vizsgálja a cég" - mondta a lapnak a Tesco kommunikációs igazgatója. Danks Emese nem árult el további részleteket az új üzletek megnyitásának ütemezéséről és azok helyszínéről.

Paul Kennedy, a Tesco vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy 2005-ben 12-15 új üzletet nyit majd a cég. Danks nem kívánta felfedni, hogy az ez évre tervezett boltokból hány lesz kis alapterületű Tesco-egység - írja a HVG Online.

A Tesco eleinte csak kisebb üzleteket vásárolt és működtetett Északnyugat-Magyarországon, majd ezután nyitotta meg első szupermarketjét Szombathelyen - írja a HVG Online. Ma 42 hipermarketjén túl, az áruházlánc huszonkét 260 és 750 négyzetméter közötti S-Marketet tart fenn az északnyugati régióban, valamint öt 800 és 2400 négyzetméter közötti szupermarketet Győrben és Szombathelyen.