Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Még mindig az Auchan a legolcsóbb

2001.12.18. 09:26
A NAPI Gazdaság által összeállított fogyasztói kosár alapján továbbra is az Auchan árszínvonala a legalacsonyabb a három nagy hipermarketlánc közül.
A Tesco azonban már a francia konkurens sarkában van. Tavaly a kosár értéke a két hipermarketben 300 forinttal tért el, idén viszont már csak 150 forinttal. A különbség csökkenésének oka az áremelkedés eltérése volt: az Auchannál 12, a Tescónál 8 százalékot tett ki az átlagos drágulás.

A legnagyobb árváltozást a Cora hipermarketjében tapasztalható, ott a tavaly kiválasztott és idén is vizsgált termékek ára 21 százalékkal ment fel.

Újabb alászállás a fogyasztás bugyraiba

A Napi Gazdaság a tavalyihoz hasonlóan az M1-M7-es autópályák budai bevezető szakasza mentén lévő kereskedelmi "aranyháromszög" hipermarketjeiben ismét megvizsgálta egy karácsony előtt jellemző összetételű fogyasztói kosár árát.

A tavaly kiválasztott élelmiszer jellegű napi fogyasztási cikkekből összeállított kosár értéke legkevésbé a Tescóban változott. Az árnövekedés a budaörsi áruházban 8 százalékos volt.

A tavalyi árháború után az Auchannál vásárolt termékek idén 12 százalékos drágulást mutattak, de még így is a francia áruházlánc budaörsi üzlete bizonyult a legolcsóbbnak.

A törökbálinti Corában sikerült a legdrágábban hozzájutni a kiválasztott termékekhez: a cégnél tavalyhoz képest 21 százalékos áremelkedést tapasztaltunk.