Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Inkább holnap tankoljunk

2008.03.25. 08:21
Az olajárak mintegy 10 százalékos korrekciójának hatására csökkentek a benzin és a gázolaj árak is a nemzetközi piacokon, így a Portfolio.hu szerint érdemes szerdáig várni a tankolással. A nyertesek a dízelesek lesznek.

Az irányadó benzin jegyzésárak 2,2 százalékkal csökkentek az elmúlt hét során, a dollár erődösének negatív hatását azonban a forint erősödése kismértékben eliminálta, így a forintban kifejezett esés 1,1 százalékos lett. A gázolaj esetében a csökkenés igen jelentős, mintegy 10 százalékos volt a rekord árszintről, ami forintban 9 százalékos csökkenést jelentett.

A fentiek hatására a Portfolio.hu várakozásai szerint a hazai kutaknál jelentősebb mértékű, 6-8 forintos esés lesz megfigyelhető a szokásos szerdai árváltoztatás során, míg a benzin esetében nem várható elmozdulás. A benzin és a gázolaj árak közötti különbség mindenesetre biztosan mérséklődni fog.

Jelenleg a kutakon a 95-ös benzin literenkénti ára 20-25 forinttal marad el a gázolajétól. A benzin több helyen még 295 forint körüli, helyenként az alatti áron is tankolható, míg a dízelesek a legolcsóbb kutakon is legalább 305 forintot fizethetnek egy literért.