Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Inkább holnap tankoljunk

2008.03.25. 08:21
Az olajárak mintegy 10 százalékos korrekciójának hatására csökkentek a benzin és a gázolaj árak is a nemzetközi piacokon, így a Portfolio.hu szerint érdemes szerdáig várni a tankolással. A nyertesek a dízelesek lesznek.

Az irányadó benzin jegyzésárak 2,2 százalékkal csökkentek az elmúlt hét során, a dollár erődösének negatív hatását azonban a forint erősödése kismértékben eliminálta, így a forintban kifejezett esés 1,1 százalékos lett. A gázolaj esetében a csökkenés igen jelentős, mintegy 10 százalékos volt a rekord árszintről, ami forintban 9 százalékos csökkenést jelentett.

A fentiek hatására a Portfolio.hu várakozásai szerint a hazai kutaknál jelentősebb mértékű, 6-8 forintos esés lesz megfigyelhető a szokásos szerdai árváltoztatás során, míg a benzin esetében nem várható elmozdulás. A benzin és a gázolaj árak közötti különbség mindenesetre biztosan mérséklődni fog.

Jelenleg a kutakon a 95-ös benzin literenkénti ára 20-25 forinttal marad el a gázolajétól. A benzin több helyen még 295 forint körüli, helyenként az alatti áron is tankolható, míg a dízelesek a legolcsóbb kutakon is legalább 305 forintot fizethetnek egy literért.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!