Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sosem tankoltunk még ilyen drágán

2008.06.18. 07:17
A benzin és a dízel ma hajnali, újabb 5-5 forintos áremelésével ismét történelmi csúcsra kúszott az üzemanyagok ára. A benzin literenkénti átlagára 317, a gázolajé 335 forint lett, de utóbbiért egyes kutakon 350 forintot is elkérhetnek.

Az e heti emeléssel szerdán újabb történelmi csúcsra emelkedtek a magyarországi üzemanyagárak: a gázolaj átlagára 335 forint, a 95-ös benziné pedig 317 forint éjfél óta. A Mol hétfőn értesítette nagykereskedelmi vásárlóit, hogy szerdától bruttó 5-5 forinttal emeli a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát.

A Mol legutóbb május 19-én emelte az üzemanyagok árát: akkor a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 4 forinttal, a 95-ös benzinét pedig 2 forinttal növelte a társaság. A mostani emelést követően a legolcsóbb és a legdrágább gázolaj ára között mintegy 25 forint, a benzin esetében pedig körülbelül 26 forint a különbség.

Piaci elemzők szerint a Mol a - nemzetközi üzemanyagárak emelkedése által indokolt - a múlt héten elmaradt emelést pótolta most. Szerdától már sehol sem lehet 300 forintnál kevesebbért benzint, illetve 320 forint alatt gázolajat kapni.

A mostani áremelés előtt a 95-ös benzin literenkénti ára 298 és 320 forint között, míg a gázolajé 317 és 342 forint között változott a holtankoljak.hu adatbázisa szerint. A dízelesek eddig legolcsóbban egy keszthelyi Volán-telepen, legdrágábban négy, az M5-ös mellett lévő kúton tankolhatnak, a benzineseknek egy szombathelyi magánkút volt a legolcsóbb, és több, az M3-ason és az M5-ösön lévő kút a legdrágább.