Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Tűz alatt az OTP és a Mol

2007.05.15. 11:02
Nem kezdődött jól a gyorsjelentési szezon utolsó, igazán nagy napja, a Mol és az OTP egyaránt tűz alá került, a Synergon és a TVK is lefelé tendál, egyedül a Rába és a Fotex tud emelkedni. A BUX a régiós átlagnak megfelelően magas forgalom mellett egy százalékot esett a keddi kereskedés első órája folyamán.

A lengyel és az orosz indexszel együtt egyszázalékos mínuszban tartózkodik a BUX, értéke 25 840 pont. A foraglom igen magas, másfél óra elteltével már meghaladta a 12 milliárd forintot. A nagy részvények nem teljesítenek jól, az esést az OTP vezeti, a bank piacát a várakozásoknak megfelelő eredmények közzététele után a profitrealizálás uralja.

A Mol szintén a várakozásoknak megfelelő negyedévről számolt be, a pillanatnyi állapot alapján úgy tűnik, az elmúlt napokban kedvezőnek mondható olajipari környezet egyelőre ellensúlyozni tudja a tegnapi Credit Suisse- és JP Morgan-leminősítések hatását. A részvények per pillanat 0,4 százalékos mínuszban vannak.

A Magyar Telekom az osztalék mértékét jócskán meghaladó mértékben, 83 forinttal, azaz 7,9 százalékkal esett, miután a részvényekből tegnap lehetett utoljára osztalékért vásárolni. A Rába a kezdeti aggodalmak után erősített, és a várakozások feletti gyorsjelentés hátán immár 3,1 százalékot menetelt, újra 1526 forintnál jár a részvény. A kisebb jelentők közül a Danubius és a Synergon is esett 1,4 százalékkal, pedig a kettő közül inkább csak az utóbbi eredményei lettek gyengék.

A Fotex 0,7 százalékkal erősödött, miután gyorsjelentésében újra profitról számolt be. A Graphisoft Park is erősödik, feltehetően arra a hírre, hogy a Concorde alapkezelő 5 százalék feletti tulajdoni hányadnál jár már.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!