Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Tatán épít gyárat a Tom-Ferr

2008.09.19. 07:46
Az autóipari beszállító kétmilliárdot költ az új üzemre. Duplázzák a kapacitást és a dolgozók számát is.

Csepelről Tatára helyezi gyártóbázisát a csőáruk magyarországi piacának jelentős részét birtokló Tom-Ferr Zrt. A város ipari parkjában csütörtökön adták át a 4400 négyzetméteres új üzemi csarnokot és a 440 négyzetméteres irodaházat. A cég csepeli telephelyén a termelést megszünteti, ott a jövőben csak a kereskedelmi részlege működik.

A Tom-Ferr a magyarországi autóipar számára döntően darabolt precíziós acélcsöveket, zártszelvényeket szállít. A mintegy kétmilliárd forintos tatai beruházás lehetővé tette, hogy a nagy pontosságú csődaraboláson túl más, például préselési, csőmegmunkálási és csőhajlítási műveleteket is alkalmazzanak. Az új gyár felépítésével kétszeresére, évi tízezer tonnára növelheti a csődarabolást. Logisztikai szempontból a Magyar Suzuki, az Audi, a Volkswagen, a PSA és a KIA autógyárak és azok beszállítóinak igényei alapján választották Tatát a beruházás színhelyéül. A Tom-Ferr elsődleges célja a térségben megszerezni a vezető posztot a csőalkatrészek megmunkálásában.

A cég jelenleg hetven főt foglalkoztat Tatán és Csepelen, a létszámot rövid időn belül kétszeresére növeli. Az ipari parkban megvásárolt területet úgy alakították ki, hogy a piaci igények szerint újabb csarnokot emelhessenek rá. Jövő év tavaszán bevezetik az autóipari követelményeket figyelembe véve az ISO TS-16949-es minőségirányítási rendszert.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!