Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tatán épít gyárat a Tom-Ferr

2008.09.19. 07:46
Az autóipari beszállító kétmilliárdot költ az új üzemre. Duplázzák a kapacitást és a dolgozók számát is.

Csepelről Tatára helyezi gyártóbázisát a csőáruk magyarországi piacának jelentős részét birtokló Tom-Ferr Zrt. A város ipari parkjában csütörtökön adták át a 4400 négyzetméteres új üzemi csarnokot és a 440 négyzetméteres irodaházat. A cég csepeli telephelyén a termelést megszünteti, ott a jövőben csak a kereskedelmi részlege működik.

A Tom-Ferr a magyarországi autóipar számára döntően darabolt precíziós acélcsöveket, zártszelvényeket szállít. A mintegy kétmilliárd forintos tatai beruházás lehetővé tette, hogy a nagy pontosságú csődaraboláson túl más, például préselési, csőmegmunkálási és csőhajlítási műveleteket is alkalmazzanak. Az új gyár felépítésével kétszeresére, évi tízezer tonnára növelheti a csődarabolást. Logisztikai szempontból a Magyar Suzuki, az Audi, a Volkswagen, a PSA és a KIA autógyárak és azok beszállítóinak igényei alapján választották Tatát a beruházás színhelyéül. A Tom-Ferr elsődleges célja a térségben megszerezni a vezető posztot a csőalkatrészek megmunkálásában.

A cég jelenleg hetven főt foglalkoztat Tatán és Csepelen, a létszámot rövid időn belül kétszeresére növeli. Az ipari parkban megvásárolt területet úgy alakították ki, hogy a piaci igények szerint újabb csarnokot emelhessenek rá. Jövő év tavaszán bevezetik az autóipari követelményeket figyelembe véve az ISO TS-16949-es minőségirányítási rendszert.