Gusztáv
-4 °C
1 °C

Új pályázat a tiszalöki ppp-börtön létesítésére

2005.07.07. 08:21
Az első európai uniós eredménytelenített közbeszerzési eljárás után hatvan napon belül új, gyorsított meghívásos közbeszerzést hirdet a ppp-konstrukcióban megvalósuló, 700 fős tiszalöki büntetésvégrehajtási intézet létesítésére és 15 éves üzemeltetésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

A pályázatra az első eljáráson utolsó körig eljutott ajánlattevőket - a KÉSZ Kft.-t, továbbá a Wallis Ingatlan Rt., a Market Építő Rt. és a TCW Rt., valamint az OTP Bank Rt., az OTP Ingatlan Rt. és a Magyar Építő Rt. alkotta konzorciumokat - hívja meg a szervezet.

A BVOP a múlt héten tartott eredményhirdetésen csupán annyit közölt a cégekkel, hogy a szerződés teljesítésére képtelenné vált, ám az eljárás eredménytelenítésének indokairól azóta sem tájékoztatta az ajánlattevőket a szervezet.

A BVOP közleménye szerint a bírálóbizottság a végső ajánlatok vizsgálata során megálapította, hogy a létesítés helyéül szolgáló kincstári vagyonba tartozó ingatlan földhasználati joggal történő megterhelésének jogszabályi feltételei nem teljesültek.

A terület a tiszalöki önkormányzattól kincstári vagyonba került, a földhasználati jogot is megszerezte a BVOP, ám ennek használatához szükséges vagyonkezelő kijelölése nem történt meg a pályázat tavaly decemberi kiírása óta. A BVOP tájékoztatása szerint intézkedési tervet készített a feladatok ütemezésére, az akadályok kiküszöbölésére.

A megvalósításra bruttó 16,7 milliárd forinttal a KÉSZ nyújtotta be a legkedvezőbb árajánlatot, megelőzve a Wallist és az OTP-t.