Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Idén is a Mol a legnagyobb vállalat

2003.06.27. 09:27
Megtartotta vezető helyét a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Rt. a Figyelő gazdasági hetilapban közzétett Dun & Bradstreet vállalati TOP 100-as listán. A Molt továbbra is az Audi Hungária Kft. követi, viszont a harmadik helyre a Philips Magyarország Kft. helyett a Flextronics Kft. került.
A tíz legnagyobb vállalat köréből idén kikerült - a 11. helyre szorult vissza - a Metro Holding Kft., a helyét a Tesco Rt. vette át. Egyébként a százas listára a kiskereskedők közül jellemzően a hipermarketláncok kerültek fel, így a 31. az Auchan Kft., a 35. a Spar Kft. lett (a cégnek hipermarketje is van, de fő profilja a szupermarketek működtetése), a 48. helyet pedig a Magyar Hipermarket Kft., a Cora-lánc működtetője szerezte meg.

Eredmény alapján a Matáv vezet

Adózott eredményét tekintve idén két távközlési cég került a dobogóra, a Matáv Rt. és a Westel Rt. az Audit fogja közre. Üzemi eredményben idén a Matáv (122,2 milliárd forint) és a Westel (62,15 milliárd forint) verhetetlen volt, de harmadikként ide is beverekedte magát az Audi (58,8 milliárd forint).

Feljöttek a sörgyárak

A százas lista utolsó öt helye olyan cégeké lett, amelyek tavaly nem szerepeltek rajta. Így 95.-ként a Borsodi Rt. 37,5 milliárdos forgalmával, utána a Dreher Rt. 35,7 milliárddal, 35,2-del a Robert Bosch Kft., majd néhány milliós eltéréssel a Danubius Szálloda Rt. Utolsó előtti lett az LG Electronics Kft. 35,1 milliárddal és végül utolsóként a Vivendi Tecom Rt. kapott helyet 34,9 milliárd forintos forgalmával.