Ervin
14 °C
21 °C

Változatlan a top vállalatok rangsora

2004.06.18. 08:55
Magyarországon évek óta ugyanazok a vállalatok bonyolítják a legtöbb forgalmat. Az első öt több, mint négyezer milliárdot.
A Creditreform-Interinfo Kft. idén is elkészítette az ötven legnagyobb árbevételű magyarországi vállalat rangsorát. A 2002-es adatokból készült rangsorhoz képest a tavalyi forgalmak alapján összeállított lista első tíz helyén nem volt komolyabb változás. A két évvel ezelőtti TOP10-ből csak az IBM Storage Products Kft. került ki, amely megszüntette magyarországi tevékenységét. Az első öt helyen egyébként nem történt változás, továbbra is a Mol Rt. vezeti a listát, melyet sorrendben az Audi Hungária Motor Kft., a Flextronics Kft., a Matáv Rt. és a Philips Magyarország Kft. követ.

Változatlan

Csakúgy, mint az első tíz között, a lista egészét tekintve sem voltak nagy változások. Néhány kivételtől eltekintve a vállalatok többsége tartotta a 2002-es árbevétele alapján elért helyezését - derül ki a céginformációkat szolgáltató társaság közleményéből.

Kivétel a Vegyépszer Rt., amely a két évvel ezelőtti 15. hellyel szemben most fel sem került az ötvenes listára, vagy a Porsche Hungária Kft., amely 13 milliárd forintos árbevétel-csökkenés mellett 11 hellyel csúszott vissza, s jelenleg a 35. Jelentősen javított azonban az elmúlt egy évben az E.ON Hungária Rt., amely a 22. helyről a 12.-re jött fel, illetve a 31.-ről a 23.-ra lépő Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Rt. és a Tigáz Rt., amely a 41. helyről a 33.-ra tornázta fel magát.

A gyógyszeripari vállalatok tavaly jelentős mértékben növelték forgalmukat, így a Creditreform-Interinfo idei listáján mindegyik előrelépett az egy évvel korábbi helyezéséhez képest. A legtöbb alkalmazottat továbbra is a MÁV Rt. foglalkoztatja. A 207,7 milliárd forintos árbevételével a lista 15. helyét elfoglaló társaságnál közel 52,5 ezren dolgoznak, míg például a 367,5 milliárd forintos forgalmával a kilencedik Panrusgáz Magyar-Orosz Gázipari Rt. mindössze 14 főt foglalkoztat.