Dániel, Daniella
17 °C
30 °C

Létrejött az ország legnagyobb tőzsdei adatszolgáltatója

2007.10.04. 14:08
Közös vállalatot hozott létre a Net Média és az osztrák TeleTrade Software. A Portfolio-TeleTrader Kft. kiemelkedik a magyar tőzsdei adatszolgáltató piacon.

A Net Média Zrt. egy stratégiai partner bevonásával bővítette pénz- és tőkepiaci adatszolgáltatási tevékenységét. A cég és a bécsi székhelyű TeleTrader Software AG megállapodtak abban, hogy közös társaságba, a Portfolio-TeleTrader Kft.-be vonják össze tevékenységüket és ügyfeleiket. A Net Média az Indexet is magába foglaló Közép-Európai Média Kiadóhoz tartozik.

Megjelent a Portfolio.hu Pénzügyi Évkönyv

41 felső vezetői interjúval, 14 szektor elemzésekkel, szakmai listákkal történő áttekintésével ismét megjelent a Portfolio.hu pénzügyi évkönyve, amely 160 oldalon foglalja össze a magyar és régiós pénzügyi világ fontosabb folyamatait.

A közös vállalatban a TeleTrader 51 százalékos, a Net Média 49 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik. A Portfolio-TeleTrader Kft. piacvezető a magyar internetes portáloknak, online brókereknek nyújtott pénzpiaci és tőzsdei adatszolgáltatások területén. Emellett a társaság domináns szereppel bír a kereskedelmi bankoknak és egyéb pénzügyi szolgáltatóknak nyújtott pénz- és tőkepiaci információszolgáltatás terén is. A piaci stratégiát a rugalmas ügyfélkiszolgálásra építik, igyekeznek az egyéni igényeket is kiszolgálni – mondta Láng Róbert, a Net Média vezérigazgató-helyettese.

A Portfolio-TeleTrader ügyfelei között tudhatja többek között az OTP Bankot, az Erste Bankot, az Unicredit Bankot, a CIB Bankot, az MKB Bankot, számos hazai online brókert és médiavállalkozást, nagy látogatottsággal rendelkező portálokat. Ezen kívül több mint 2500 magánszemélynek is szolgáltat valós idejű tőzsdei adatokat.