Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Létrejött az ország legnagyobb tőzsdei adatszolgáltatója

2007.10.04. 14:08
Közös vállalatot hozott létre a Net Média és az osztrák TeleTrade Software. A Portfolio-TeleTrader Kft. kiemelkedik a magyar tőzsdei adatszolgáltató piacon.

A Net Média Zrt. egy stratégiai partner bevonásával bővítette pénz- és tőkepiaci adatszolgáltatási tevékenységét. A cég és a bécsi székhelyű TeleTrader Software AG megállapodtak abban, hogy közös társaságba, a Portfolio-TeleTrader Kft.-be vonják össze tevékenységüket és ügyfeleiket. A Net Média az Indexet is magába foglaló Közép-Európai Média Kiadóhoz tartozik.

Megjelent a Portfolio.hu Pénzügyi Évkönyv

41 felső vezetői interjúval, 14 szektor elemzésekkel, szakmai listákkal történő áttekintésével ismét megjelent a Portfolio.hu pénzügyi évkönyve, amely 160 oldalon foglalja össze a magyar és régiós pénzügyi világ fontosabb folyamatait.

A közös vállalatban a TeleTrader 51 százalékos, a Net Média 49 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik. A Portfolio-TeleTrader Kft. piacvezető a magyar internetes portáloknak, online brókereknek nyújtott pénzpiaci és tőzsdei adatszolgáltatások területén. Emellett a társaság domináns szereppel bír a kereskedelmi bankoknak és egyéb pénzügyi szolgáltatóknak nyújtott pénz- és tőkepiaci információszolgáltatás terén is. A piaci stratégiát a rugalmas ügyfélkiszolgálásra építik, igyekeznek az egyéni igényeket is kiszolgálni – mondta Láng Róbert, a Net Média vezérigazgató-helyettese.

A Portfolio-TeleTrader ügyfelei között tudhatja többek között az OTP Bankot, az Erste Bankot, az Unicredit Bankot, a CIB Bankot, az MKB Bankot, számos hazai online brókert és médiavállalkozást, nagy látogatottsággal rendelkező portálokat. Ezen kívül több mint 2500 magánszemélynek is szolgáltat valós idejű tőzsdei adatokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!