Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Új tőzsdecsúcs záráskor

2005.08.01. 16:53
Hétfőn dél körül törte át a 21 ezer pontos határt a Budapesti Értéktőzsde indexe. Két és fél órával később már a 21 200 pontot ostromolta az index.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 281,31 pontos emelkedéssel, ismét történelmi csúcson, 21 003,95 ponton zárt hétfőn. A pénteki záró értékhez képest ez 1,36 százalékos erősödés.

Fél három után már a 21 200 pontot is megközelítette, ami több mint 2 százalékos emelkedést jelent. Az index dél körül lépte át a 21 000 pontos határt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényforgalma júliusban 11 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest, kétszeres árfolyamértéken számolva 674,34 milliárd forintot tett ki - közölte a BÉT hétfőn a brókercégek jelentései alapján készült összesítésében.

Az elmúlt hónap során a BUX index sorozatosan történelmi csúcsokat döntött, a hónap elején átlépte a 19 ezer, majd a hónap végén a 20 ezer pontot is. Összességében több mint 10 százalékkal, csaknem kétezer ponttal emelkedett egy hónap alatt az index értéke.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?