Eleonóra
-1 °C
2 °C

Már 23 ezer pont fölött a BUX

2005.09.12. 10:26
Folytatódik a hihetetlen száguldás a piacon: a BUX percek alatt 1,6 százalékkal erősödve 23 100 pont fölé, korábban soha nem látott magasságba lendült.
Néhány perc alatt a Budapesti Tőzsde részvényindexe 1,6 százalékkal erősödve 23 100 pont fölé emelkedett. Pénteken 3,3 százalékos erősödéssel 22 675,67 ponton zárt a BUX, ami új zárócsúcsot jelentett.

A vezető részvények közül az OTP 8500 forint közelébe, a Richter 35 000 forint fölé drágult, de 1 százalék feletti mértékben növekedett a MOL, az Egis és az FHB kurzusa egyaránt.

A részvények drágulása a régióba áramló jelentős tőkének köszönhető, amellyel párhuzamosan emelkedik az összes vezető szektor relatív árazása. Mivel az emelkedés a cseh, a lengyel és az orosz piac esetében egyaránt számottevő, a folyamatosan dráguló magyar papírok nem válnak túlértékeltté regionális szektortársaikhoz képest.

Az egyre magasabb szinteken természetesen mind nagyobb egy jelentősebb korrekció esélye, ennek időpontja azonban a tőkekivonás megindulásával függ össze, így nehezen prognosztizálható előre. A hazai blue-chipekben a jelenlegi árszinten már egyre több olyan kockázati tényező van, amellyel mintha nem számolna a piac.