Géza
-12 °C
-4 °C

Trendfigyelő karácsonyra

2005.12.05. 13:45
Olyan kellemetlen a kéretlen ajándék. Kidobtunk rá egy csomó pénzt, és még egy nyomorult félmosolyt sem sikerült az áldozatból kicsikarni. Így kezdődik az összes karácsonyi családi mészárlás története. Ezt megelőzendő, összegyűjtöttünk pár aktuális ajándékot.

Elképzelhető, hogy Ön mindenekelőtt az aktuális trendeknek megfelelően akarja eltölteni a karácsonyt, ugyanakkor nincsen semmi stílusérzéke, ráadásul meglehetősen ódivatú ötletek jutnak csak az eszébe. Ha érzi, hogy a kandalló fölé akasztott zokni, a karácsonyfa tetejére erősített vörös csillag, valamint az ajándéknak szánt nemesfém kötőtűkészlet már idejétmúlt, épp a megfelelő cikkbe kattintott bele.

Dvd-ből Seget

#alt# Körbenéztünk az áruházakban és megpróbáltuk kideríteni, hogy mik az aktuális divatirányzatok, miből érdemes vásárolni. Első látásra nincs nagy változás tavalyhoz képest, slágertermékeknek ugyanazt szánják a hipermarketek.

A legelőkelőbb helyekre kerülnek ilyenkor a lábpezsgőfürdők valamint a dvd-lejátszók. Ez utóbbit már csak azért is érdemes beszerezni, mert 2006-tól hivatalosan is megszűnik a vhs terméktámogatása, ami azt jelenti, hogy a videokorszakkal jövőre már csak a történészek foglalkoznak.

Ráadásul a lejátszók most már filléres kütyük: a Seg márkájút már kevesebb mint 10 ezer forintért is megkaphatunk, de számos hasonló árkategóriájú terméket találunk. Ezzel együtt az áruházakban nem láttunk tolongást a lejátszók előtt, valószínűleg a többség már tavaly megoldotta ezt a problémát. Ők vásárolhatnak a dvd-lemezekből, ezekből akciós megjelenésekre lehet számítani a következő hetekben.

A plazmatévék mindenhol előretolakodnak, a csorgó nyálú vásárlók meg jól megnézik, hogy mit nem vesznek. Jellemzően sokan csodálták ezeket a hat-hétszázezer forintos kijelzőket, aztán átfordultak a 32 centis színes tévékhez és választottak egyet közülük. Ők például egyáltalán nem követik az aktuális trendeket, ha követnék, belöktek volna 2-3 plazmát a bevásárlókocsiba.

A világ rózsaszín

#alt# Ruhák között óriási a választék, de jellemzően a kosarakba kidobott, akciós árú pulóverek között turkáltak a legtöbben. Aki tehát 2005 karácsonyán divatosan akar ruhát vásárolni, az túr egyet a kosárból, ez a módszer különösen az Auchanban volt divatos. Nem téved az se nagyot, aki rózsaszín babaruhát vagy rózsaszín köntöst, esetleg rózsaszín bolyhos papucsot vásárol a hozzátartozóknak, a Tescóban és a Corában feltűnően sokat találtunk ezekből.

Aki játékot akar vásárolni idén karácsonyra, az jobban teszi, ha mélyen a zsebébe nyúl, és minden pénzre emlékeztető papírfecnit kikotor belőle. Lányoknak a vízfejű prostituáltra emlékeztető Bratz Candyz sorozatot ajánlja a Cora, legalábbis ezek voltak a legfeltűnőbb helyen. Négy-hétezer forintért beszerezhetünk egyet a 15 centis kurvákból.

Fiúknak ajánlható a gyereklaptop, ezektől roskadoznak az áruházak polcai, persze ezekből is van női változat, Barbie néven. A brand a 17 ezer forintos árból vagy 7 ezret érhet. De találunk ilyen szerkezetet már 2 ezer forintért is, van rajta egy csomó gomb, tehát sokáig elszórakozik vele a gyerek ahelyett, hogy megkeserítené a szülők karácsonyát. Hamarosan részletes teszt következik az Index oldalain.

A Lego már nem ugyanaz, mint tíz évvel ezelőtt, de még mindig az egyik legtrendibb ajándék. Hogyan is tudna egy fiú ellenállni Lord Vladeknek, a darabokban érkező középkori hősnek? Mellesleg kétezer forintból letudható ez az ajándék, ami még akkor sem sok, ha figyelembe vesszük, hogy a gyártó az összeszerelési költséget aljas módon áthárította a vásárlóra.

Átdöfött Télapók

#alt#

A legeredetibb ötletekkel a karácsonyi díszek között találkoztunk. Az idei ünnep színe lehet a szürke vagy a kék, de aki trendi színekkel akarja feldíszíteni a fáját, az kénytelen lesz narancssárgába öltöztetni a körülünnepelt haldoklót.

Mikulásokkal egészen elképesztő kiszerelésekben találkozhatunk. Ott van például a görkorcsolyázó Télapó, de ez még csak a beginner szint, az advanced júzerek azt a kompozíciót veszik meg, amelyiken két Mikulás mászik felfelé egy világító zsinórón. Ezzel egy csapásra tudathatjuk a gyerekkel, hogy mindaz, amiben hitt, hazugság, hiszen ha egyszerre két Télapó is létezik, akkor egyik sincs igazán.

Nyugis kaják

Ételvásárlásnál illik arra figyelni, hogy alacsony szénhidráttartalmú, de legalábbis természetes alapanyagokat használjunk. Ugyan mire is számíthatnánk, amikor a zsírban rotyogó véres hurkát és a zserbót félredobva Lajos Mari is 99 kímélő ételről (33 színes fotóval!) írta legújabb könyvét?

Érdemes mangalicát vagy szeretgetve nevelgetett, kéjgázzal érzéstelenített, Petőfi-versekkel halálba untatott tanyasi csirkét vásárolni, de menő a lazac is, utóbbi kilója 1689-1900 forint között mozog attól függően, hogy melyik hipermarketben vásároljuk meg az útja végére ért mindenfélevízi bátor halat.