Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Draskovics: összeáll, ami összetartozik

2004.02.20. 14:13
"Kezd összeállni, ami józan ésszel is összetartozik" - kommentálta Draskovics Tibor pénzügyminiszter a BÉT-en tett látogatásakor az árutőzsde és az értéktőzsde tervezett integrációját.
A tőzsdepiac fontos tényező a gazdaság életében, a kormány fő feladata ezzel kapcsolatban, hogy erősítse a bizalmat, valamint teremtse meg a kiszámíthatóságot és stabilitást - idézte Draskovics Tibor pénzügyminsztert a Napi Online, amikor a tőzsdére látogatott. Ha ez sikerül, akkor a befektetők is visszatalálnak a tőzsdére. Draskovics Tibor ígéretet tett arra is, hogy a kormány a jövőben rendszeresen konzultál majd a tőkepiac szereplőivel.

A BÉT vezetése bizakodással tekint a kormánynak és az új pénzügyminiszternek a tőkepiacokat érintő és élénkítő lépései elé, továbbá reményét fejezi ki, hogy az elmúlt két évben megkezdett tudatos építkezés a jövőben is folytatódni fog - tudatta a BÉT elnöke lapunkkal. Az Indexhez eljuttatott közleménye szerint a tőzsdei kultúra fejlesztése különösen fontos napjainkban, amikor a kutatások azt bizonyítják: a magyar lakosság megtakarítási szerkezete nem megfelelő, az embereknek csupán töredéke rendelkezik hosszú távú megtakarítási eszközökkel.

A BÉT vezetői remélik, hogy a kormány felismeri annak fontosságát és ösztönzi azt a folyamatot, hogy a lakosság megtakarításait hosszabb távú megtakarítási formákba (például részvényekbe) helyezze. Ennek érdekében kezdeményezték az Öngondoskodás Alapítvány létrehozását. Az alapítvány a napokban kezdte meg tevékenységét. A BÉT vezetői abban bíznak, hogy a kormány is segíti a kezdeményezést, és támogatják az alapítvány munkáját.