Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Megy a magyar vándorútra

2008.01.10. 11:45
Montenegró is szerepel a világ 2008-ban várhatóan a legnépszerűbb turistacélpontjainak minősülő országai között egy nemzetközi összesítés szerint. A listában szereplő területek majd mindegyikére Magyarországról is indulnak szervezett utak, igaz, egy részük csak milliomosok számára elérhető.

Mozambikba, St. Luciára, Montenegróba, Szicíliába, vagy a kínai Hajnan (Hainan) szigetre utaznak majd idén az igényes utazók - idézi a concierge.com összeállítását a Turizmus Panoráma, a Magyar Szállodaszövetség hivatalos lapja. Közkedvelt úticél lesz továbbá Ecuador, San Diego, Omán, a mexikói Puerto Rescondido és az oaxacai tengerpart, valamint az örökkön népszerű Párizs.

A profi, tehetős, ráérős turisták világszerte állandóan figyelik, melyek a slágerúticélok, változnak, romlanak-e hajdan népszerű célpontok, vagy hogy érdemes-e újra utazni az évtizedekig háború sújtotta övezetekbe. Mozambik a weboldal szerkesztője szerint a 15 évvel ezelőtti polgárháború óta szafari- és búvárparadicsom lett. Ez a része Afrikának még ismeretlen a magyar turisták számára, egy-egy egyéni utazó vág neki a hajdan nem túl biztonságos úticélnak számító meseszép országnak.

Montenegro az utóbbi évtizedben kiemelkedően sokat költ természeti szépségeinek kiaknázására és népszerűsítésére és a magyarok is kedvelik, bár sokkal kevesebben pihennek itt a magyarok közül, mint Horvátországban.

Szervezett utak a turistaparadicsomokba

Szicíliába évek óta utaztat több magyar utazási iroda is csoportokat, de a fejlett európai országokból érkezők nem elsősorban ezt az utazási módot kedvelik, hanem inkább az egyéni utakat, és főleg az új, igényes butikszállodákra és az ínyencvacsorákra vevők. Ománba, valamint a kínai Hajnan szigetre magyar utazási irodák is hirdetnek utakat. Mindkettő a magyar milliomosok kedvelt úticélja. Fejenként 350 ezernél kezdődnek ezek a programok, a határ a csillagos ég. Egy kétfős út Ománba, illetve Hajnanba költőpénzzel együtt egymillióba is bele szokott kerülni.

Párizs az egyik legkedveltebb turistacélpont évtizedek óta. Újabban nemcsak a klasszikus múzeumok vonzzák az oda látogatókat: a metropolis a kortárs művészet és a dizájn egyik világközpontja lett, ezzel újabb látogatókört megnyerve.

Hostelben lakik a fiatal magyar Mexikóban

Mexikó népszerűsége töretlen, de ezen belül is nagyon kedvelt lett Puerto Escondido. Ez a Csendes-óceán partján fekvő város - amelyről ma már étterem is van elnevezve Budapesten - a régió kedvelt szörfparadicsoma és a Mexikóba utazók titkos adu-ásza. Nem ismeretlen a magyarok számára sem: egy, az amerikai utakra specializálódott magyar utazási irodán kívül az internet segítségével magyar fiatalok is szoktak foglalni az ottani hostelekben olcsó szobákat.

St. Lucia még szűz terület

A fantasztikus természeti adottságú és sokáig ismeretlen Ecuadort is mindenképpen látni kell a honlap szerint, akárcsak az amerikai San Diegót. Az USA nyolcadik legnagyobb városa sokáig csak haditengerészeti bázisáról és állatkertjéről volt híres, de ma már a jelentős migrációt (köztük sok magyart és újabban oroszt) befogadó település jelentős turistaközponttá vált, jóllehet környéke az utóbbi időkben sokat szenvedett a pusztító erdőtüzektől és sárlavináktól.

A Kis-Antillák trópusi mini szigetállama, St. Lucia 1979-ben kiáltotta ki függetlenségét. A hajdani brit gyarmat még szűz terület a magyarok számára.  • Vennék
  • Hírek