Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Felszámolják az Új Tutto Mobilit

2002.04.04. 09:49
Livio Rossi második bútorkereskedelmi vállalkozása is elvérzett a magyar bútorpiacon. A bíróság elrendelte az olasz üzletember többségi tulajdonában levő Új Tutto Mobili Kft. felszámolását.
Az Új Tutto Mobilit 1996-ban, 20 millió forint törzstőkével hozták létre, Record Italia néven. Rossi korábbi vállalkozása, a Tutto Mobili nagyjából az új társaság megalakulásáig működött, az utolsó években már Roli-Pa Kft.-ként, s székhelye Budapestről Miskolcra, majd Felsőzsolcára, végül Abasárra került.

Az Új Tutto Mobili mellett tönkrement az ugyancsak Rossi kezében lévő abasári B.R.C.C. Ülőgarnitúra-gyártó Kft., amelynek nemrégiben rendelték el a felszámolását.

Az Új Tutto Mobiliben tavaly év közben kisebbségi tulajdonosként jelent meg Fausto Spataro, aki kiskorú, s az adatok szerint Franciaországban lakik.

A nagy visszatérő

A bíróság felszámolónak a Tax-Audit Kft.-t jelölte ki, ám az ügyben a Napi Gazdaságnak nem sikerült beszélni a cég vezetőjével, ahogyan az Új Tutto Mobili illetékesével, Szalma Laurával sem. A cég egyetlen (volt) székhelyén sem működik telefon.

Bútoripari szakemberek szerint a felszámolások az olasz bútorkereskedő esetében nem jelentenek semmit. Nem lennének meglepve, ha kis idő múlva például "Legújabb" Tutto Mobiliként újra a piacra lépne a társaság.

Az üzleti titok

Az olasz cég ugyanis főként bútorok adásvételével foglalkozik. El nem adott raktárkészleteket vásárol fel kedvező áron külföldön, s ezeket értékesíti a magyar piacon. A szakemberek szerint ezt a technikát más kereskedő is alkalmazza.

Kovács Gizella, a Bútoripari Szövetség főtitkára a Napi Gazdaságnak elmondta, a Tutto Mobili nem volt a szövetség tagja. A szövetség tagjainak körében nem jellemző a felszámolás. Az már előfordult, hogy valamely gyártó-forgalmazó a nehézségek miatt profilt váltott vagy csökkentette vállalkozása méretét, de semmiképp sem vált fizetésképtelenné.

A szövetség főtitkára szerint az Új Tutto Mobili fizetésképtelensége nem jelenti azt, hogy ezzel a cég kivonulna a piacról. Erre utal az is, hogy Livio Rossi tavaly októberben 51 százalékos tulajdonrészt szerzett a szintén olasz hátterű Artilla Bútornagykereskedelmi Kft.-ben, amelynek akkor már kisebbségi tulajdonosa volt az Új Tutto Mobiliban szintén kisebbségi részt birtokló Fausto Spataro. Ez pedig a piaci szakértők véleményét támasztja alá.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek