Kázmér
-1 °C
16 °C

Ismét veszteséges a Tv 2

2003.05.07. 09:24
A 24 százalékos árbevétel-növekedés ellenére a Tv 2 300 millió forint üzemi veszteséget ért el 2003 első negyedévében. A társaság szerint az első három hónap bevételi adatai bizonyítják a Tv 2 pénzügyi stabilitását.
A Tv 2 nettó árbevétele 12,2 millió euróról 15,1 millióra, azaz 3,68 milliárd forintra nőtt az idei év első három hónapjában, a kereskedelmi csatorna továbbra is veszteséges - derül ki a televíziót tulajdonló SBS Broadcasting SA gyorsjelentéséből.

A 24 százalékos árbevétel-növekedéssel párhuzamosan a Tv 2 1,2 millió euró, azaz közel 300 millió forint üzemi veszteséget ért el 2003 első negyedévében, miközben az üzemi költségek 0,5 millió euróval emelkedtek. A társaság a Világgazdaság megkeresésére csak annyit közölt: a televízió 2003 első negyedéves bevételi adatai bizonyítják a Tv 2 pénzügyi stabilitását.

Az év egészében nyereségre számítanak

A Tv 2 nettó eredményét azonban vélhetően ronthatja a csatorna maga előtt görgetett hitelállománya. Igaz, korábbi tájékoztatásuk szerint csökkent a hitelállomány. A vállalat azonban nem titkolja, hogy újabb kölcsönnel is élne, noha cáfolják, hogy az MTM-SBS Rt.-nek fizetési gondjai lennének. Mint mondják: a televízió a 2002-es évet nyereséggel zárta és minden jel arra mutat, hogy terveikkel összhangban mindez 2003-ban is így alakul. Az MTM-SBS azt sem titkolja, hogy szívesen értékesítené a társaság tulajdonrészének legfeljebb 25 százalékát.

Az SBS sikeresnek tartja az első negyedévet

A tulajdonos SBS is egyértelmű sikerként értékeli az év első három hónapját. A vállalat árbevétele 8 százalékos növekedéssel elérte a 115,6 millió eurót. Marcus Tellenbach, az SBS Broadcasting vezérigazgatója elmondta: a társaság helyzete folyamatosan erősödik, az eredmények arra utalnak, hogy a csatornáik egyre hatékonyabbak.

Az SBS-nek Magyarországon kívül öt európai országban van televíziós érdekeltsége. A társaság tulajdonába tartozik a norvég TV Norge, a svéd Kanal 5, a dán TV Danmark1 és 2, a belga VT4, valamint a holland SBS6, Net5 és V8.