Az InterComot is érdekelheti a tv2?

2002.05.17. 10:54
A filmforgalmazó és multiplex mozikat működtető Intercom Rt. is bejelentkezett a tv2-t működtető társaság kisebbségi pakettjére - közölte a Napi Gazdaság. Csepi Lajos, a cég vezérigazgatója nem kommentálta az értesülést, de a lap szerint a cégnek tízmillió dollár elkölthető vagyona van, amit a cég eredetileg moziépítésre szánt.
Csepi Lajos, az amerikai Andy Vajna producer és három nemzetközi kockázatitőke-befektető társaság tulajdonában lévő InterCom vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak nem kívánt nyilatkozni arról, kívánnak-e részesedést vásárolni a kereskedelmi tv2-t üzemeltető MTM-SBS Rt.-ben. Nemrég azonban Csepi úgy nyilatkozott, hogy a mozipiaci lehetőségek csökkenése miatt új, "tágabban értelmezett" médiabefektetések felé is nyitottak lennének - írja a lap.

Az SBS SA elnöke örülne

Az MTM-SBS 81 százalékos (49 százalékos szavazati aránnyal járó) tulajdonosa, a luxembourgi SBS Broadcasting S.A. elnöke, Amrcus Tellenbach szerdán kijelentette: szívesen látná, ha az MTM Kommunikációs Rt. tulajdonában lévő 16 százaléknyi MTM-SBS rész - illetve maga az MTM Rt. - új, szakmai tulajdonos kezébe kerülne.

Tízmillió dollár elkölthető

Az SBS különböző címeken összesen 7,5 millió dollárt jutatott a az MTM Rt.-nek, amely az e hét keddjéig az MTM-SBS vezérigazgatói posztját betöltő Tolvaly Ferenc, illetve Prokopp Róbert és a bécsi Concorde Media GmbH tulajdonában van. A Napi Gazdaság információi szerint az InterComnak legalább tízmillió dollár szabadon elkölthető vagyona van, amit eredetileg mozik építésére szántak, de végül is nem költöttek el.

Korábban elterjedt, bár soha meg nem erősített pletykák szerint a Fidesz-kormányzat kedvence, az építőiparban tevékenykedő Vegyépszer érdeklődött a TV2 kisebbségi tulajdonrésze iránt. Amikor a napokban kiderült, hogy magyar befektető fontolgatja a beszállást, sokan megintcsak a Vegyépszerre tippeltek.  • Hírek
  • Bankszámla