Valér
-2 °C
0 °C

Többen kapnak üdülési csekket

2006.07.12. 09:06
164 ezer rászoruló kaphat üdülési csekket a hétfői parlamenti döntés értelmében. A 3,5 milliárd forint azok előtt is megnyitja az utat, akiknek kérelmét eddig forráshiányra hivatkozva visszautasították.

A hétfői parlamenti döntés értelmében újabb 164 ezer rászoruló részesülhet az üdülési csekk által nyújtott előnyökből - jelentette be Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter. Az idei év első felében több mint 110 ezer szociálisan rászoruló kapott üdülési csekket. A 3,5 milliárd forint azok előtt is megnyitja az utat, akiknek kérelmét eddig forráshiányra hivatkozva visszautasították.

A 2002-es 1,8 milliárdos értékhez képest az idén csak az első fél évben 14 milliárdnyi csekkről beszélhetünk, amiből egyértelműen látszik, hogy a belföldi turizmus motorja lett ez a támogatási forma - mondta Pál Béla, az Országgyűlés idegenforgalmi bizottságának elnöke. A közelmúltban történt jogszabály-módosítás ellenére sem tart a forgalom visszaesésétől Karácsony Mihály, az MNÜA kuratóriumának elnöke. Szerinte az új szöveg csak jogilag szűkített, tartalmilag viszont bővített a felhasználási lehetőségeken. Nem jelentős a benzinre, horgászengedélyekre költött csekkek aránya; még ha ezeket a lehetőségeket eltörlik is, viszont a munkavállaló családja is kaphat üdülési csekket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!