Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Újabb fapados érkezik

2004.08.10. 08:24
Az Aer Lingus Budapestről Dublinba repül, így már egy átszállással elérhető a kontinens legnagyobb diszkont légitársasága.
A tervek szerint október végén indítja el újabb négy járatát - egyebek közt Budapestre - az ír Aer Lingus fapados légitársaság - írja a Budapest Business Journal. A cég honlapján található adatok szerint a magyar főváros mellett Liverpool, Las Palmas és Lanzarote lesz az új célpont, s ezekkel együtt az Aer Lingus 17 új vonalat indított be az idén.

Hetente négyszer

A légitársaság Dublin-Budapest járatára - adóval és illetékkel együtt - a repülőjegy bevezető ára 74 euró, s hetente négyszer, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap lehet majd igénybe venni az Aer Lingust. Willie Walsh, a cég vezérigazgatójának közleménye szerint az új utak bevezetésével nemcsak az írek járhatnak jól, hanem az Írországba vágyó turisták is. A cég az elmúlt három évben több mint a duplájára bővítette útjainak számát.

Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair Holdings Plc a közelmúltban üzent hadat egyre gyarapodó versenytársainak azzal, hogy bejelentette: a téli kiárusításán egymillió repülőjegyet fog értékesíteni 99 pennyért darabonként. A lépés célja, hogy a több mint 1,2 milliárd eurós készpénztartalékkal rendelkező Ryanair kiszorítsa konkurenseit. Mindemellett az eddigi 149 mellett tíz új járatot is indítanak, amelyek közül egy-kettő várhatóan az új EU-országokba közlekedik majd .