Gerzson
-3 °C
3 °C

Új napilap indul

2004.10.14. 08:59
Az Axel Springer-Magyarország ügyvezető igazgatója szerint Budapesten nincs független napilap, ezért van igény egy objektív, kiegyensúlyozott újságra. Hosszútávon országos terjesztésben gondolkoznak.
A Reggel független fővárosi közéleti újságként kerül a standokra. Bayer József, az Axel Springer-Magyarország ügyvezető igazgatója a Reggel piaci pozicionálásával kapcsolatban jelezte: Magyarországon jelenleg négy országos politikai napilap jelenik meg.

Eladott példányok

A Népszabadság, a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap és a Népszava mintegy háromszázezer eladott példányszámban jut el az olvasókhoz. Ezek a lapok közvetlenül vagy közvetve pártok és hozzájuk közel álló intézmények felügyelete alá tartoznak. Emiatt politikai függetlenségük erőteljesen megkérdőjelezhető.

A politikai lapok mellett olyan bulvárlapok színesítik a palettát, mint a Blikk, a Mai Nap, a Színes Mai Lap és a Napi Ász. Az említett termékek naponta 350-400 ezres példányszámban fogynak. A napilapok közé tartoznak a megjelenésenként nyolcszázezer példányszámot is elérő megyei újságok és az ingyenes Metro újság.

Piaci rés

Mivel Budapesten nincs független napilap, a most megjelenő Reggel ezt a piaci rést szeretné betölteni. A Reggel mellőzi azokat a bulvárelemeket, amelyek a bulvárlapokra oly jellemzőek. Politikai és gazdasági függetlensége révén objektíven és kiegyensúlyozottan tájékoztatja az olvasókat.

Célunk, hogy ne csak a fővárosban, hanem Pest megyében és az egész országban terjesszék a lapot - mondta Bayer József. Az AS - hasonlóan a többi megyei napilapkiadóhoz - Budapesten is létrehozta saját előfizető-gyűjtő és újságkézbesítő rendszerét, amelynek célja, hogy az előfizetők reggel hat óráig megkapják az újságot, és ezáltal egyben biztosítható legyen az optimális marketing is a lap számára.