Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Új szerencsejáték eurómilliókért?

2004.10.07. 08:44
Elképzelhető, hogy Magyarország is bekapcsolódik az eurómilliókkal kecsegtető új, határokon átnyúló EU-s lottójátékba. A Szerencsejáték Rt. fontolgatja a lehetőségeket, a törvény módosítása nélkül azonban nincs lehetőség a számsorsjáték elindítására.
A Szerencsejáték Rt. (SZRT) is fontolgatja, hogy bekapcsolódik az Európai Unió közös számsorsjátékába, az "eurómilliók"-ba - tudta meg a Világgazdaság. Péntektől immár kilenc EU-országban lottózhatnak sok millió eurós fődíjért, miután hat új állammal, többek között Svájccal és a hazánkkal szomszédos Ausztriával bővült a kör.

A hármak

Az Eurómilliók nevű számsorsjátékot februárban indították el három uniós országban. Angliában, Francia- és Spanyolországban az állami tulajdonban lévő szerencsejáték-táraságok: a Camelot, a La Francaise de Jeux és az Apuestas del Estado együttműködésével bonyolítják a fogadást.

Az SZRT-t is érdekli a kezdeményezés, a játék elindításához azonban szükség van a szerencsejáték-törvény módosítására - jelezte Somorai László, a társaság szóvivője. Erre azért van szükség, mert a hatályos jogszabályok szerint csak Magyarországon szervezett játék indítható és csak magyar állami tulajdonban lévő társaság részvételével.

Koncepció

A Világgazdaság információi szerint a Pénzügyminisztériumban napirenden van egy koncepció kidolgozása a szerencsejáték-törvény módosításával kapcsolatban. Somorai László, az SZRT szóvivője jelezte: a társaság támogatja javaslatával az új játék bevezetéséhez szükséges változtatásokat.

A két számtáblás játék nagyon népszerűvé vált Angliában, Francia- és Spanyolországban. A szelvények két euróba kerülnek. A számokat minden héten más városban húzzák. Az eddigi legnagyobb főnyeremény 33 millió euró, azaz több mint nyolcmilliárd forint volt, amelyet egy francia állampolgár vihetett haza.