Sára, Márió
2 °C
6 °C

Milliárdos kártérítési pert indít az Univer

2004.10.29. 11:06
Kapcsolódó cikkek (1)
Hitelrontás miatt milliárdos kártérítési pert indít az Univer az ÁNTSZ ellen, miután a közegészségügyi szervezet a cégnek elismerte, hogy tévesen kerültek az Univer termékei a tiltott áruk közé - mondta az Indexnek Molitorisz Károly vezérigazgató.
Az ÁNTSZ súlyos szakmai tévedése miatt bekövetkezett tényleges kár, és a ma még fel nem becsülhető több milliárdos nem vagyoni kár miatt az Univer peres eljárást kíván kezdeményezni az ÁNTSZ, vagyis a magyar állam ellen - közölte lapunkkal az Univer vezérigazgatója.

Molitorisz Károly szerint az ÁNTSZ eljárása súlyosan gondatlan. A minimálisan elvárható gondosság mellett a hivatalnak tudnia kellett volna, hogy az Univer termékei (Erős Pista, Piros Arany, Édes Anna, Gulyáskrém, Pörköltízesítő) egyáltalán nem tartalmaznak fűszerpaprika őrleményt, így nem volt jogszerű a termékek nagy nyilvánosság előtti betiltása.

Elismerték

A cég nem őrölt fűszerpaprikát használ termékeihez, a nyers paprikát a Kecskemét környéki őstermelőktől veszi, így import paprika nem kerül a termékekbe. Ezt az ÁNTSZ is elismerte honlapján. A cég magyaros fűszerkeveréke azonban a megvizsgálásig továbbra sem fogyasztható.

Az indokolatlan hisztériakeltéssel rontották a cég hitelét nemcsak itthon, hanem külföldön is - fogalmazott Molitorisz Károly arra utalva, hogy külföldi terjesztők jelezték, hogy Németországban és Ausztriában is lekerültek a polcokról a cég termékei.

Az ÁNTSZ még csütörtökön ellenőrizte az Univer termékeit. Bujdosó László, az ÁNTSZ vezetője megjegyezte, hogy született egy kormánydöntés, amit mindenkinek be kell tartania.