Gerzson
-3 °C
2 °C

Ütvefúró, videó, élethalálharc

2004.11.12. 14:54
Egy szegedi üzletben az vásárlók megrohamozták a raktárt akciós videók és ütvefúrók után kutatva. A boltosok hívták a rendőrséget, mire a dobozok közt tomboló vásárlók elmenekültek a helyszínről.
Egymást taposták az emberek Szeged egyik Penny Marketje előtt akciós videókért és ütvefúrókért - írta meg a Délmagyarország Online. Az oldal beszámolói szerint csütörtök reggel háromnegyed hatkor már tízfős tömeg várakozott az üzlet bejárata előtt, mert az üzletlánc hirdetésében akciós videókkal, paradicsommal, sörrel és ütvefúrokkal csábította a vásárlókat.

Rajtaütés

A Délmagyarország beszámolói szerint a videókhoz harmad-negyed áron lehetett hozzájutni. Reggel hétkor már hosszasan kígyózott az addigra már kétszáz fősre duzzadt sor. Amikor aztán végül kinyitott az üzlet, elszabadult a pokol. A vevők nem találták a meghirdetett videomagnókat, ezért félrelökték az eladókat és betörtek a raktárba, ahol megfeszített erőkkel kezdtek el keresgélni a dobozok között. Végül találtak is két készüléket.

Az alkalmazottak ekkor hívták a rendőrséget. A Szegedi Rendőrkapitányság illetékese az Indexnek elmondta, hogy valóban riasztották őket. Az eladók segítséget kértek, mert a vásárlók berontottak a raktárba, de rövidesen újra hívták őket, melyben lefújták a riasztást, mondván: az alkalmazottak meg tudták oldani a helyzetet. A hangulat végül azért ült el, mert a feldühödött vásárlók között elterjedt, hogy értesítették a rendőrséget ezért többen a hátsó bejáraton távoztak.

Sör, olaj, ütvefúró

Az Index felhívta a Penny Marketet is. Először elmondták, hogy az illetékesek külföldön tartózkodnak, aztán amikor pár órával később újra telefonáltunk, közölték, hogy az illetékes éppen fél órával korábban távozott. A Délmagyarország információi szerint a boltban egytucat videomagnóval és három ütvefúróval várták a vásárlókat.

A Délmagyarország egyik olvasója elmondta, hogy az az akciós paradicsom és sör mellett akciós olajat és ütve fúrót is szeretett volna vásárolni a Pennyben, de közölték vele, hogy az utóbbi két termék már elfogyott. Az asszony azonban nem keseredett el és ígéretet tett arra, hogy továbbra is a Pennyben vásárolja meg a mindennapi dolgokat.