Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Növelné a bankbiztonságot a pénzügyminiszter

2002.05.10. 13:32
Varga Mihály pénzügyminiszter értekezletet hív össze hétfőre, hogy az illetékes szervezetekkel közösen áttekintsék: milyen intézkedésekkel lehet a banki alkalmazottak és ügyfelek biztonságát növelni, a mórihoz hasonló esetek megelőzése érdekében.
Varga Mihály
- Annak érdekében döntöttem az értekezlet összehívásáról, hogy valamennyi lehetséges intézkedés megtételével a jövőben hasonló esetre ne kerülhessen sor. A banki alkalmazottak és ügyfelek élete és biztonsága a legfontosabb, ezért olyan megoldásokat kell találni, amelyek hatékonyan védik az embereket.

Tudom, ez költségnövelő a bankok szempontjából, de legfontosabb az emberi élet. Minden egyéb másodlagos - mondta.

Javaslatokat kér a bankbiztonság javítására

A megbeszélésre a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), a Magyar Bankszövetség és a pénzintézetek védelmével foglalkozó vállalkozások érdekvédelmi szervezete kap meghívást.

- Azt várom az érintettektől, hogy rövid határidőn belül ismertessék a banki biztonsággal kapcsolatban szükségesnek tartott jogszabályi változtatásra vonatkozó javaslataikat, illetve hogy a PSZÁF-nak a biztonságra vonatkozó ajánlásai hogyan módosuljanak, vagy egészüljenek ki - idézte az MTI a pénzügyminisztert.

Varga Mihály a tárca valamennyi alkalmazottja nevében együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.