Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Növelné a bankbiztonságot a pénzügyminiszter

2002.05.10. 13:32
Varga Mihály pénzügyminiszter értekezletet hív össze hétfőre, hogy az illetékes szervezetekkel közösen áttekintsék: milyen intézkedésekkel lehet a banki alkalmazottak és ügyfelek biztonságát növelni, a mórihoz hasonló esetek megelőzése érdekében.
Varga Mihály
- Annak érdekében döntöttem az értekezlet összehívásáról, hogy valamennyi lehetséges intézkedés megtételével a jövőben hasonló esetre ne kerülhessen sor. A banki alkalmazottak és ügyfelek élete és biztonsága a legfontosabb, ezért olyan megoldásokat kell találni, amelyek hatékonyan védik az embereket.

Tudom, ez költségnövelő a bankok szempontjából, de legfontosabb az emberi élet. Minden egyéb másodlagos - mondta.

Javaslatokat kér a bankbiztonság javítására

A megbeszélésre a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), a Magyar Bankszövetség és a pénzintézetek védelmével foglalkozó vállalkozások érdekvédelmi szervezete kap meghívást.

- Azt várom az érintettektől, hogy rövid határidőn belül ismertessék a banki biztonsággal kapcsolatban szükségesnek tartott jogszabályi változtatásra vonatkozó javaslataikat, illetve hogy a PSZÁF-nak a biztonságra vonatkozó ajánlásai hogyan módosuljanak, vagy egészüljenek ki - idézte az MTI a pénzügyminisztert.

Varga Mihály a tárca valamennyi alkalmazottja nevében együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!