Majdnem elkelt a Magyar Hírlap

2004.11.05. 14:21
A Vegyépszer volt az egyik komoly érdeklődő a Magyar Hírlapra - tudta meg az Index. A cég mégsem veszi meg a napilapot, bár ha az ma nem kel el, a jövő héten folytatódnak a tárgyalások.
A Vegyépszer tárgyalásokat folytatott a Magyar Hírlapot kiadó Ringier Rt.-vel a napilap megvételére - tudta meg az Index. Úgy tudjuk, a Vegyépszer komolyan érdeklődik a Magyar Hírlap iránt, vételi ajánlatot is tett.

Valóban tárgyaltunk a kiadóval - erősítette meg az Index információját Tímár Gyula, a Vegyépszer vezérigazgatója. Az üzlet azonban nem jöhetett létre, mert az idő rövidsége miatt a cég nem tudta megismerni a Magyar Hírlap eszközparkját. Így egyelőre csak érdeklődőnek számítanak.

Tímár Gyula lapunkank elmondta, hogy a mai határidőig nem is változik a helyzet. Ha a Magyar Hírlapot nem veszi meg valaki, akkor jövő héten folytatnák a tárgyalásokat, és ha úgy alakul, megvennék a napilapot.

Közel a határidő

A kiadó péntek délután négyig adott határidőt. Addig kell kötelező ajánlatot tenni a lap megvételére a lehetséges vevőnek, vagy megszűnik a napilap. Ha nem találnak vevőt a határidőig, a szombati lesz az utolsó szám.

Az Index értesülései szerint több vevő is jelentkezett a kiadónál. Ezek között van az amerikai Lauder-csoport is, mely már rendelkezett médiaérdekeltségekkel Magyarországon. A Ronald S. Lauder által vezetett Central European Media Enterprisesé volt a TV3 tévécsatorna.

Úgy tudjuk a Demján-csoport is felmerült lehetséges vevőként, ők azonban az Indexnek kijelentették, nem érdekli őket a média. A hvg.hu értesülései szerint a brit Mirror-csoport is az érdeklődők között van.

A Ringier délután jelenti be: sikerült eladni a Magyar Hírlapot, vagy megszüntetik azt.  • Hírek
  • Bankszámla