Szilvia
5 °C
16 °C

Vérdíj az Il Ferro-tulajokra

2007.05.31. 14:49
Vérdíjalap létrehozását kezdeményezte egy Antiferro nevű szervezet annak érdekében, hogy felkutathassák az autóreklámos Il Ferro cég mostani és előző tulajdonosát. Az alaphoz fejenként 1000 forinttal társulhatnak a károsultak, így több millió is összegyűlhet, de pontosan nem tudni, mi lesz a pénz sorsa. Az Il Ferro lassan már az internetről is eltűnik.

Újra fizethetnek az Il Ferro ügyfelei, bár ezúttal nem az autóreklám-cégnek, hanem egy olyan szervezetnek, amely magát az Il Ferro-ügy károsultjai képviselőjének állítja be. Az Il Ferro-ügy károsultjait szeretné ugyanis összegyűjteni egy magát az interneten hirdető, elérhetőségként mindössze két e-mail címet megadó szervezet, amely honlapján azt is közölte: vérdíjalap létrehozását fontolgatják.

Nincs már ilferro.hu
Nemcsak az autóreklám-cég tűnt el, hanem lassan a honlapja is el fog. Az ilferro.hu weboldalra kattintók azt az üzenetet kapják: "Figyelem! Tárhely szerződésének érvényessége lejárt. Ezért a tárhely és domain szolgáltató a weboldal folyamatos elérését szünetelteti." A honlapot egyelőre még nem zárolta a szolgáltató InternetEurope Bt., így két pluszkattintással most még elérhető a honlap.

Mint írják, nem tisztázott, hogy a volt és a jelenlegi tulajdonos, Laposa Róbert és Körmendi Ákos közül ki a felelős a több százmillió forintos károkozásért. A Laposa vezetéknevet később átjavították Laskayra, miután ő volt a tulajdonosa az Il Ferrónak, és a névsort kiegészítették a Laskayval társtulajdonos Varga Mátyás nevével is). Az autóreklámos cég mintegy nyolcezer ügyfelének marad adósa, ha június elején nem fizeti ki a Körmendi Ákos korábbi becslése szerint mintegy 300 millió forintos hirdetési díjat.

Ezer forintok az első lépésekhez

A magát Antiferrónak nevező szervezet azt közölte, ha a nyomozás során bebizonyosodik, hogy csalás történt az autóreklámos cégnél, készek megtenni az első lépéseket. Ehhez kérik a károsultakat, hogy fejenként 1000 forinttal járuljanak hozzá egy úgynevezett vérdíjalap létrehozásához.

Az állítólagos szervezet közlése szerint ezt az összeget, ha szükséges, a felelős, felelősök felkutatására, a nyomravezető jutalmára szánják. Nagybetűs figyelmeztetésként megjegyzik ugyanakkor: "Az Antiferro melegen ajánlja, NE legyen rá szükség!!"


Igazi főnyeremény (fotó: Huszti István)

Az, hogy mi lesz a befizetett pénzzel, ha nem lesz rá szükség, nem derül ki a honlapról. Azt sem árulják el, hová és hogyan fizetheti be az 1000 forintokat, aki nagyon elszánt. Csak egy e-mail címet tettek közzé, ahol nevük, telefonszámuk és lakóhelyük nevének megadásával jelentkezhetnek, akikben buzog a tettvágy, és nem sajnálnak némi pénzt a bosszúra.

Tanácsadást is ígérnek

Az Antiferro – amely a honlapján azt írja, hogy pár sorstárs összefogásával jött létre – azt is ígéri, hogy egy hamarosan kezdődő persorozatban a sértettek között szerepelhet annak neve, aki jelentkezik náluk. Ehhez szintén el kell küldeni a nevet, lakóhely nevét és telefonszámot, aztán a "bekövetkezett események tükrében felvesszük Önnel a kapcsolatot időben!" – ígérik.

Az Antiferro emellett azt állítja, segít "hasznos, saját tapasztalatokkal" a finanszírozásban, és abban is, hogyan lehet olcsón eltávolítani a kocsin lévő matricán. Erre egyébként egy, magát szintén a neten hirdető cég 10 000 forintért vállalkozik.

Adatok nélkül nincs segítség

Aki a honlapon megadott e-mail címen érdeklődik, azt a választ kapja, hogy amint érdemleges, pontos információról tudják tájékoztatni, természetesen azonnal írnak neki. Ha nem küldte el a kért adatok, megkérik, hogy adja meg a címet, telefonszámot, mondván: ha nem tudják, hol lakik, nem tudnak személyreszabott információt adni neki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?