Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Újjáéled a Vico?

2004.10.06. 07:36
Ingatlanforgalmazóként vészelheti át a végelszámolást az egykor Fenyő János médiavállalkozó birtokában lévő Vico Press Kiadó Kft. A cég végelszámolását ugyanis idén leállították, és a társaságot átkeresztelték Vicobaura.
Az egykori Fenyő-médiabirodalomhoz tartozó Vico Press Kiadó Rt. (VPK) új életre kelhet, s immár Vicobau Építő és Ingatlan Rt. néven folytathatja tevékenységét. A NAPI Gazdaság értesülései szerint ugyanis a cég tulajdonosai "kihozták a végelszámolás alól" a VPK-t, vagyis leállították a cég megszüntetését célzó eljárást.

Mint a Napi Gazdaság megtudta, a VPK-ról Vicobaura átkeresztelt vállalkozás tulajdonosai az utóbbi időben nem változtak, meghatározó részesedéssel továbbra is Csöndör Gyula rendelkezik a társaságban. Mellette régi üzlettársa, Antal Ferenc is tisztséget visel az átalakult cégben. A Vicobau név utal rá, hogy az "újjászületett" "vicós" vállalat építőipari vagy ahhoz kapcsolódó tevékenységbe kezd majd, és alighanem az indokolta a VPK végelszámolásának megszüntetését, hogy így nem kellett egy új részvénytársaságot alapítani, elég volt a profilváltást átvezettetni a cégbíróságon.

A VPK főtevékenysége "máshová nem sorolt nyomás" volt, a Vicobaué pedig ingatlanforgalmazás, s egyéb tevékenységei közé tartoznak: az épületbontás, földmunka, az ingatlanberuházás és -eladás, továbbá épület, híd, alagút, közművezeték építése. Csöndör Gyula nevéhez számos cég köthető a nyilvános adatok szerint. Jelenleg is működő vállalkozásai közé tartozhat az Árukereskedelmi Kft., ám ez a vállalat is többszöri névmódosítás és telephelyváltás után nyerte el véglegesnek tűnő elnevezését. Ebbe a cégbe Csöndör Antal Ferenccel együtt szállt be 2003 novemberében.