Mátyás
-6 °C
1 °C

'Szilárdra' keresztelték Fenyő János egykori birodalmát

2001.12.04. 11:31
Egy amerikai pénzügyi befektető megvásárolta a meggyilkolt sajtómágnás, Fenyő János egykori birodalmát, vagyis a Vico Ingatlanforgalmazó, illetve a Vico Press Rt.-t.
Százszázalékos tulajdonrészt szerzett az USA-beli Cheyenne-ben bejegyzett Sherbrooke Investments Ltd. Az ingatlanforgalmazó részvénytársaságban, majd azonnal átkeresztelte Szilárd Építő és Ingatlan Rt.-re - értesült a Napi Gazdaság.

Nem folytatják, amit Fenyő elkezdett

A Sherbrooke pénzügyi befektető, nálunk ingatlanfejlesztésben szeretne utazni - mondta Alabárdos János, a Szilárd Rt. vezérigazgatója. Alabárdos hangsúlyozta, hogy a vásárlással egyetlen olyan vagyonelemet sem szereztek meg, amely valaha Fenyő Jánosé lett volna.

Korábban eladták a székházat

A budapesti Rózsadombon található Vico-székház volt az utolsó értékes darabja az egykori birodalomnak, de ezt idén januárban valószínűleg értékesítette az rt. korábbi gazdája. Erre abból lehet következtetni, hogy az alaptőkét 1,7 milliárd forinttal csökkentették ekkor. A Vico Ingatlanhasznosító alaptőkéje ezután 20 millió forintra csökkent.

A Sherbrooke a meggyilkolt mágnás másik cégét, a Vico Press Rt.t februárban szerezte meg 100 százalékos leányvállalatán, a City Invest Kft.-n keresztül.