Valér
4 °C
8 °C

Megint kapható a Videoton tévé

2006.01.23. 10:12
Mintegy tízévi szünet után ismét lehet Videoton tévét kapni az üzletekben. Ezeket a készülékeket ugyan nem Magyarországon, hanem egy távol-keleti üzemben gyártják, ám a Videoton szerint az általa nyújtott szervizháttér is elég ahhoz, hogy a vevők elégedettek legyenek a márkanévvel, írta a Napi Gazdaság.
A Napi Gazdaság információi szerint Videoton márkanéven új, a Távol-Keleten gyártott televíziókat dobott nemrég piacra a HQ Electronic Hungary Kft. A készülékeket jelenleg csak az Euronics üzletlánc boltjaiban lehet megvásárolni.

Sinkó Ottó, a Videoton Holding Rt. vezérigazgatója a gazdasági lapnak elmondta: stratégiai együttműködés keretében a Videoton márkanév használatát valóban átengedték a HQ Electronicnak, ugyanakkor a tévék szervizhátterét a Videoton biztosítja.

Jó minőségű, ám régebbi technológiával készülő televíziókról van szó, az általuk biztosított szervizháttér pedig garancia arra, hogy a vevők maradéktalanul elégedettek legyenek a Videoton márkanéven vásárolt készülékekkel, tette hozzá Sinkó. A tévék szervizelését a Videoton Szerviz Kft. végzi.

A Videoton - egy korábban kötött megállapodás szerint - csak nagyképernyős, modern technológiával készülő, nem katódsugárcsöves televíziókat gyárt a Sagem cég számára. A társaság, amely még a 90-es években megszüntette az önálló televíziógyártást, jelenleg már csak úgynevezett szerződéses gyártó.

A cégnyilvántartási adatok szerint egyébként a HQ Electronicot tavaly szeptember végén alapították, a 3 millió forint jegyzett tőkéjű cég Komjátszeghy Csaba többségi és Tóth Cecília kisebbségi tulajdonában van. A társaság főtevékenységeként elektromos háztartási cikkek nagykereskedelmét jelölte meg.