Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Vevőre vár a magyar Vivendi?

2002.04.16. 11:06
Francia lapértesülés szerint befektetési alapok érdeklődnek a Vivendi Telecom Hungary (VTH) iránt, amelynek értékét a Société Générale 420 millió euróra teszi. A VTH a tavalyi nyereség után az idén is pozitív eredményre számít.
A francia Société Générale bank becslése szerint 420 millió eurót, mintegy százmilliárd forintot képvisel a Vivendi Universal-csoport által értékesíteni tervezett cégek listáján szereplő Vivendi Telecom Hungary - írja a francia La Tribune. A lap úgy tudja, hogy állítólag befektetési társaságok érdeklődnek a magyar társaság iránt. A VTH vezetői nem kommentálták az értesülést.

A cég működése nem változik

Korábban Polányi Sándor, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy véleménye szerint az esetleges változás nem befolyásolhatja a társaság működését, folytatja a liberalizáció kezdete óta megtett lépéseket: mind ez ideig ez az egyetlen cég, amely a Matáv kihívójaként megjelent a lakossági piacon.

A társaság 49 milliárd bevételre számít

A VTH aktivitását jelzi, hogy a kialakult helyzet ellenére újabb vállalakozásokba fog, egyebek mellett nemrég közös céget alapított a Webigen Rt-vel. A VTH a tavalyi 41 milliárd forint után az idén 49 milliárd forint bevételre számít. 2001-es adózatlan nyeresége - főként a forint-euró átváltásból fakadóan - négymilliárd forint volt, ám az árfolyamnyereség nélkül is eredményesen gazdálkodott a társaság, s az idén is pozitív eredményre számít - mondta Polányi.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!