Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vége a romatikázásnak az egerszalóki erdőben

2002.03.18. 09:45
Nem lesz többé gyorsöltözés a havas erdőben, zuhanyozás a rozsdás vascsövekből kiáramló meleg víz alatt: a kivételes elhelyezkedésű egerszalóki hőforrások területét a Plaza 213 Kft. hasznosíthatja, amely mögött amerikai tőke áll. A cég egy négycsillagos szállót és konferenciaközpontot is felhúz a közelben - írja a Napi Gazdaság.
Nincs olyan magára kicsit is adó gimnazista, egyetemi hallgató, marós vagy törpebirtokos, akit legalább egyszer az életben ne kapott volna el a hév és barátaival/szexpartnereivel ne ugrott volna le újév napján Egeszalókra, hogy az erdei hőforrás vizében olyan dolgokat műveljen, amilyeneket először a Pro Sieben adásában látott a kábeltévé hőskorában.

Három év, nagy centrum

Most azonban véget ért a kopottan romantikus hőskor, Eger és Egerszalók önkormányzata ugyanis eredményt hirdetett a terület hasznosítására kiírt tenderen, így az erdőben három éven belül hatalmas idegenforgalmi centrum épül fel.

Élmények az erdőben

Korunk fétise, az aquapark - még borzasztóbb magyar nevén: az élményfürdő - sem maradhat el, sőt tenisz- és minigolfpályákkal is ellátják a leendő komplexumot. A Napi szerint a gyógyszálló 200 szobás, a konferenciaközpont 500 férőhelyes lesz, nem beszélve a 2 ezer négyzetméteren elterülő üdülőfaluról, a két- és háromszintes apartmanházakról. Mindez persze a gyógyfürdő köré épül, melynek 1200 négyzetméteres vízfelülete lesz, ha még nem volt elég az adatokból.

Amerikai pénz

A nyertes ingatlanvállalkozóról tudható, hogy amerikai tőke áll mögötte. Az ügyvezető igazgató az a Czigány Gábor, aki a Transelektro vezető munkatársaként olyan építkezéseken vett részt, mint a Duna Plaza. Mostani cége Ürömön húz fel lakóparkot. Az egerszalóki projektre külön részvénytársaságot alapítottak.