Vége a romatikázásnak az egerszalóki erdőben

2002.03.18. 09:45
Nem lesz többé gyorsöltözés a havas erdőben, zuhanyozás a rozsdás vascsövekből kiáramló meleg víz alatt: a kivételes elhelyezkedésű egerszalóki hőforrások területét a Plaza 213 Kft. hasznosíthatja, amely mögött amerikai tőke áll. A cég egy négycsillagos szállót és konferenciaközpontot is felhúz a közelben - írja a Napi Gazdaság.
Nincs olyan magára kicsit is adó gimnazista, egyetemi hallgató, marós vagy törpebirtokos, akit legalább egyszer az életben ne kapott volna el a hév és barátaival/szexpartnereivel ne ugrott volna le újév napján Egeszalókra, hogy az erdei hőforrás vizében olyan dolgokat műveljen, amilyeneket először a Pro Sieben adásában látott a kábeltévé hőskorában.

Három év, nagy centrum

Most azonban véget ért a kopottan romantikus hőskor, Eger és Egerszalók önkormányzata ugyanis eredményt hirdetett a terület hasznosítására kiírt tenderen, így az erdőben három éven belül hatalmas idegenforgalmi centrum épül fel.

Élmények az erdőben

Korunk fétise, az aquapark - még borzasztóbb magyar nevén: az élményfürdő - sem maradhat el, sőt tenisz- és minigolfpályákkal is ellátják a leendő komplexumot. A Napi szerint a gyógyszálló 200 szobás, a konferenciaközpont 500 férőhelyes lesz, nem beszélve a 2 ezer négyzetméteren elterülő üdülőfaluról, a két- és háromszintes apartmanházakról. Mindez persze a gyógyfürdő köré épül, melynek 1200 négyzetméteres vízfelülete lesz, ha még nem volt elég az adatokból.

Amerikai pénz

A nyertes ingatlanvállalkozóról tudható, hogy amerikai tőke áll mögötte. Az ügyvezető igazgató az a Czigány Gábor, aki a Transelektro vezető munkatársaként olyan építkezéseken vett részt, mint a Duna Plaza. Mostani cége Ürömön húz fel lakóparkot. Az egerszalóki projektre külön részvénytársaságot alapítottak.  • Bérelnék
  • Bankszámla