Árpád
-2 °C
4 °C

Milliárdok a gyógyfürdőkre

2006.07.03. 06:51
Nettó 3,5 milliárd forintos befektetést követően épül fel hamarosan az egerszalóki gyógy- és wellnessfürdő. A ceglédi négycsillagos gyógyszálló is elkészülhet ez év őszén. Kétmilliárdos beruházással folynak a szentgotthárdi gyógy- és termálfürdő munkálatai is, és a velencei fürdőkomplexumot is ennyiből valósítanák meg.

Az idén nyáron nyit az egerszalóki gyógy- és wellnessfürdő. A milliárdos beruházások folytatódnak, az ország egyik legnagyobb komplexuma ötcsillagos szállodával és egy apartmanfalu átadásával válik véglegessé. A hazai és külföldi turisták számára egyre népszerűbb wellnesslétesítmények miatt országszerte is több ilyen típusú beruházás van folyamatban. Nettó 3,5 milliárd forintos befektetést követően készül el hamarosan az egerszalóki gyógy- és wellnessfürdő - jelezte a Világgazdaság érdeklődésére a beruházó és üzemeltető Szalók Holding Zrt. vezérigazgatója, Farkas Imre. Mint mondta: 16 kül- és beltéri medence, összesen pedig 1900 négyzetméter vízfelület várja majd a vendégeket. A gyógyvizes ülőlétesítmények mellett pezsgőfürdő, csúszda és élménymedence is a látogatók rendelkezésére áll, a wellnessközpontban pedig többek között szaunák, masszázs, fényterápia kap helyet.

A beruházók tervei szerint még 2006-ban elkészül egy strandfürdő is, ahol gyógy- és gyerekmedencék várják ezer négyzetméter vízfelülettel a vendégeket. Ezeket a munkálatokat nettó egymilliárd forintból finanszírozza a cég. Jövőre pedig a komplexum egy 206 szobás ötcsillagos szállodával is bővül - mondta Farkas Imre. A létesítmény - amelyben 400 fő befogadására alkalmas konferenciaterem is helyet kap - építési költsége mintegy 4,1 milliárd forint. Ezeken kívül a Paracelsus 2000 Kft. beruházásában egy apartmanházakból álló üdülőfalu is épül. A fejlesztés keretében 103 lakóegységes apartmanszálló, valamint 208 lakás készülhet el 17 épületben.

Az egerszalóki mellett több nagy fürdő- és szállodaberuházási projekt is folyamatban van vidéken. Közülük a ceglédi négycsillagos gyógyszálló is elkészülhet ez év őszén. A 93 szobás létesítmény fedett és nyitott medencével, étteremmel és wellness-alkotóelemekkel is a vendégek rendelkezésére áll. A beruházó Budai Út Invest Kft. mintegy kétmilliárd forintos beruházással építette fel a szállót. Nagyjából hasonló összegből folynak a szentgotthárdi gyógy- és termálfürdő munkálatai is, és a velencei fürdőkomplexumot is kétmilliárdból valósítanák meg. Bükfürdőn is jelentős fejlesztésekre készülnek. Ennek keretében várhatóan jövőre indulhat meg az összesen mintegy hat-hét milliárd forintra taksált beruházás. A tervek szerint 2013-ig bővítik a gyógyászati részleget és a wellness-szolgáltatásokat is, valamint felépítenének egy 200 szobás szállodát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?