Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Október végén startol a Wings

2006.10.03. 07:55
Újabb fapados légitársaság jelenik meg a budapesti reptéren. A cseh Wings Prága után másodikként a Ferihegyről indít járatokat. Egyelőre négy európai városba utazhatunk 1900 forintos adók nélküli jegyárakon.

Október 29-én indul Ferihegyről a Smart Wings, az első alacsony költségű cseh diszkont-légitársaság. Az új menetrend szerinti járat üzemeltetője a Travel Service, a legnagyobb cseh magán-légitársaság.

Négy városba indulnak

Az újabb fapados cég Budapestről négy európai nagyvárosba – Madridba, Barcelonába, Párizsba és Prágába – indít járatokat. Így Prága után Budapest lesz a légitársaság második olyan bázisa, ahonnan a Travel Service Smart Wings márka alatt európai városokba tartó közvetlen járatokat üzemeltet. A cég naponta egy-két gépet közlekedtet az említett városokba, az ezen a területen már megszokott módon – interneten lehet helyet foglalni, egy útra adók nélkül 1900 forinttól.

Eddig a Travel Service több utazási iroda számára biztosított charterjáratokat Budapestről és Debrecenből, így tehát nem ismeretlen Magyarországon, működésének kiszélesítéséhez pedig nem kellett jelentős összeget invesztálnia. A cseh cég, amely igen erős Prágában, a spanyol desztinációt akarja tovább erősíteni, ezért is szerepel az úti célok között két spanyol város – közölte Farkas Attila, a Travel Service Légiforgalmi és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

Tudatos választás az óvatos piacra lépés, ma még ezért is mérsékelt a célállomások száma, ám idővel újabb városokat is felvehetnek palettájukra, de csak akkor, ha sikeres lesz magyarországi jelenlétük – tette hozzá Farkas, aki a következő időszak utasszámra vonatkozó terveiről nem kívánt nyilatkozni. Arra a kérdésünkre, hogy nem tartja-e zsúfoltnak a magyar piacot, csupán annyit válaszolt, hogy jelenlétükkel versenyt kívánnak indítani az említett desztinációkban.