Judit
3 °C
7 °C

West Travel: melyik cég dolgozik az utazási irodákban?

2002.08.29. 11:49
A West Travel-ügyben tovább bonyolódnak a szálak: eddig úgy lehetett tudni, hogy a West Travel-irodákban a West Magyar-Osztrák Lapkiadó Kft. árulja az útjait. A valóságban azonban hónapok óta, egy kivétellel, a West Kft. és egy belize-i off-shore cég által alapított, de az előbbivel "semmilyen kapcsolatban nem álló" Relax Holiday közvetíti ezeket az utakat. Az ügyfelek számára azonban ebből a változásból semmi nem derült ki, mivel ők abban a hiszemben tértek be az utazási irodákba, hogy a West Travellel utaznak majd. Ők nem kapják vissza a pénzüket. A West Travel ügyvezetője szerint semmi különös nincs az ügyben.
A Relax Holiday csak utazásközvetítő - és így a hatályos kormányrendelet szerint vagyoni biztosítékra sincsen szüksége a tevékenysége gyakorlásához -, még ha a West Magyar-Osztrák Lapkiadó Kft. ügyvezetőjének, Sárvári Krisztinának az állítása szerint is többnyire a West Travel útjait árusították.

Ahogy az Allianz Hungária Biztosító, úgy a West Magyar-Osztrák Lapkiadó Kft. ügyvezetője is tagadja, hogy bármilyen közük lenne a Relax Holiday Kft.-hez. Ugyanakkor - ahogy azt már tegnap megírtuk - a cégadatok szerint a 4,1 millió forint jegyzett tőkéjű, a WT-irodákat működtető West Magyar-Osztrák Lapkiadó Kft. a Belize-ben bejegyzett Rodeo International Inc.-vel közösen hozta létre az idei év elején a West Travel Magyarország Kft.-t, amely április óta működik Relax Holiday Idegenforgalmi Kft. néven; a cég július 13-án kapott utazásközvetítői engedélyt. A belize-i off-shore cég később átvette a teljes társaságot.

A West Travel már nem lakik itt

A West Travel az elmúlt hónapokban - az Árkád üzletközpontban található iroda kivételével - az országban található valamennyi West Travel irodát átadta a Relax Holiday kezelésébe, amely közvetítőként árulta tovább a West útjait, mondta az Indexnek Sárvári Krisztina, a West Magyar-Osztrák Lapkiadó Kft. ügyvezetője. Az ügyfelek nem vették észre a változást: az irodák továbbra is West Travel néven futottak, de a bizonylatokat immár a Relax Holiday állította ki. Sárvári Krisztina szerint ebben nincsen semmi különös, az utazási irodák esetében bevett gyakorlat, hogy más cégek üzemeltetik egy-egy utazási iroda kirendeltségét.

Háromszázan jelentkeztek a biztosítónál

Az Allianz Hungária biztosítónál eddig csaknem 300 kárigénylő jelentkezett a West Travel csődje miatt. A biztosító társaság valamennyi ügyfélszolgálatán folyamatosan végzi a csődbe jutott utazási iroda külföldön rekedt utasainak hazaszállítását és regisztrálja a kárpótlási igényeket.

Sipos József, az Allianz Hungária Biztosító kommunikációs igazgatója az Indexnek úgy nyilatkozott: bármilyen utazásközvetítőnél befizetett, a West Travel által szervezett út ellenértékét visszakaphatják a károsultak, amennyiben igényüket alaposnak találják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?