Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

A szenátus jóváhagyta az Obama-csomagot

2009.02.10. 19:55 Módosítva: 2009.02.10. 19:59
Kedden az amerikai szenátus 61 igen és 37 nem szavazattal elfogadta el a 838 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagot. A korábban a képviselőház által elfogadott csomagon azonban több módosítást is végrehajtottak, így a két verziót egyeztetni kell.

Az Egyesült Államok szenátusa kedden elfogadta a 838 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagot. A korábban a képviselőház által elfogadott csomagon több módosítást is végrehajtottak, és mielőtt Barack Obama amerikai elnök elé kerülne aláírásra a törvény, a két verziót egyeztetni kell.

Az amerikai szenátus 61 igen és 37 nem szavazattal fogadta el a gazdaságélénkítő csomagot, amely 838 milliárd dollárt költene a gazdaság beindításra. A képviselőház által elfogadott csomag majdnem ugyanannyit, 819 milliárd dollárt költene, de más összetételben. A képviselőház például többet költene az oktatásfejlesztésre, és a szövetségi államoknak nyújtott segélyekre, míg a szenátus verziója jóval több adócsökkentést tartalmaz.

Barack Obama amerikai elnök reményét fejezte ki, hogy már jövő hét hétfőn alá tudja írni a törvényt. A kongresszus két házának illetékes tagjai már a szenátusi jóváhagyás előtt megkezdték az egyeztetéseket a kompromisszumos megoldásról.