Tojással dobálták meg egy francia gyár menedzsereit

2009.03.16. 16:21
Franciaországban gyárbezárás ellen tiltakozó munkások törtek be egy vezetőségi ülésre, és tojászáport zúdítottak az ott ülő menedzserekre. A német Continental autógumi-gyártó cég még csütörtökön jelentette be, hogy egy több mint ezer embert foglalkoztató francia üzem bezárását tervezik.

Több száz francia munkás utazott autóbusszal az üzemnek otthont adó Clairoix városából a közeli Reims-be, ahol a cég vezetősége egy hotelben tanácskozott. A szálloda előtt demonstráló munkások felakasztottak két bábut, amelyek francia főnöküket és egy német menedzsert jelképeztek, majd egy kisebb csoport betört a hotelbe. A munkásoknak sikerült bejutniuk a vezetőség tanácskozására, és tojásokkal dobálták meg a menedzsereket - jelentette az AFP francia hírügynökség tudósítója.

A gumigyártó üzem bezárásával 1210 munkahely szűnik meg. Ez a legnagyobb egyszeri gyárbezárás errefelé a gazdasági válság kezdete óta.

Pénteken munkások "túszul ejtették" a Sony France elektronikai cég vezérigazgatóját, és személyzeti főnökét, akiket addig nem engedtek ki a gyárból, amíg bele nem egyeztek további tárgyalásokba. Az elbocsátott munkások nagyobb végkielégítést szeretnének kapni.