Kié legyen a Lehman-logós mackó?

2009.03.25. 07:22

Több ezer olyan Lehman-logós szuvenír sorsáról egyezkedik a Lehman Brothers Holdings, amelyek tévesen kerültek át az amerikai befektetési bank elleni csődeljárás során a Lehman észak-amerikai brókercégét és ingatlanjait megvásárló brit Barclays bankhoz. A különféle raktárakban, irodai szekrényekben halmozódó tárgyakat a közeljövőben elárverezik és az ebből származó bevételt is a hitelezők kártalanítására fordítják - számolt be a Bloomberg a csődbírósági megállapodásról.

A Lehman nem értékesítheti a logós tárgyakat a Barclays alkalmazottainak, eladásukat csődértékesítőre kell bízni. A gazdára váró repiajándékok sora esernyőtől Tiffany papírnehezékig terjed - az értük kapott összeg aligha csökkentheti érdemben a Lehman nagyjából 200 milliárd dollárnyi fedezetlen kötelezettségét.

Az eladást le lehetne bonyolítani az eBay internetes aukciósházon keresztül is, ahol egyébként most is lehet kapni ilyesmit, például a 2001-ben összeomlott energiaóriás, az Enron logójával díszített bögréket. Az ügyleten egyelőre csak a Barclays keres biztosan: a tárolásért 33 880 dollár jár majd neki.