A CIA csábítja a bukott bankárokat

2009.06.22. 16:13
Öles hirdetésekben csalogatja magához a Wall Street bankárait és pénzügyi szakembereit a CIA. Az ügynökség szóvivője szerint a felkínált állások igazi kihívást jelenthetnek a banki pénzügyekből kiábrándult közgazdászok számára.

A Central Intelligence Agency egy titkos New York-i irodájában tartja állásinterjúit hétfőn azon szakemberek számára, akik a banki munkát megelégelve más elemzői munka után néznének.

Amint Ron Patrick, a CIA szóvivője a Reutersnek elmondta, a szervezet több száz önéletrajzot kapott már. Ezek tulajdonosai, ha teljesítik a feltételeket, 60-160 ezer dolláros fizetésre számíthatnak tapasztalattól függően.

Az ügynökség várja azokat, akik elvesztették jó hírnevüket a válság miatt. Azokra is számítanak, akik másképp kívánják hasznosítani szakértelmüket, mint azt a Wall Streeten tették.

A jelentkezők szigorú felvételi eljáráson, többek között hazugságvizsgálaton is átesnek. A szóvivő szerint a CIA-s munka másfajta elkötelezettséget jelent, mint bankárnak lenni, hisz náluk a profitvadászat helyett a kormányt és a hazát kell szolgálni.