Négy bank ment csődbe egyetlen nap alatt

Portfolio
2009.06.27. 13:46
Tegnap négy amerikai bank is csődöt jelentett, ezzel együtt az idei évben már 44 bank dőlt be az Egyesült Államokban.

Csődbe ment a Community Bank of West Georgia, amely több mint 199 millió dollárnyi eszközzel és 182.5 millió dollárnyi betéttel rendelkezett május 15-én. A Szövetségi Betétbiztosítási Társaság nem talált egyetlen olyan bankot sem, amely átvenné a Community Bank betéteit, így hétfőn kifizeti a betéteseket. Összesen 1.1 millió dollárnyi betét lépte át a biztosítási limitet. Az FDIC becslései szerint a bank csődje 85 millió dollárjába fog kerülni.

Kénytelen volt becsukni kapuit a Neighborhood Community Bank is, amelynek 191 millió dollárnyi betétállományát a CharterBank veszi át. A bank bedőlése közel 67 millió dolláros költséget okoz a betétbiztosítási alapnak.

A 88 millió dolláros eszközállománnyal és 69 millió dolláros betéttel rendelkező Horizon Bank is csődöt jelentett tegnap, betéteit a Stearns Bank vállalata át. A Horizon Bank elbukása 34 millió dolláros költséget jelent a Szövetségi Betétbiztosítási Társaságnak.

A MetroPacific Bankot is bezáratta tegnap az FDIC, a cég betéteit a Sunwest Bank vállalta át. A cég 80 millió dollárnyi eszközzel és 73 millió dollárnyi betéttel rendelkezett, csődje 29 millió dolláros költséget jelent a betétbiztosítási alapnak.