Márk
13 °C
28 °C

Gyárbezárás és leépítés a Whirlpoolnál

2009.08.29. 12:03
A további költségcsökkentés jegyében bezárja egyik amerikai gyárát, és leépíti munkaerő állományának közel két százalékát a Whirlpool.

A világ legnagyobb háztartásigép-gyártója az Indiana államban lévő hűtőgépgyárát zárja be, és a gyártást Mexikóba telepíti át. Arról egyelőre még nem döntöttek, hogy a jégkészítő berendezésekelőállítását hova helyezik át. A társaságnál 1100 fő elbocsátását tervezik.

Az Electrolux legfőbb vetélytársa sok más hasonló profilú cégtől eltérően a második negyedévben is nyereséges volt - bár adózott eredménye 30 százalékkal 78 millió dollárra csökkent -, az elsőnegyedévben 28 százalékkal 68 millió dollárra mérséklődött az eredmény az egy évvel korábbihoz képest.

Az eredményt kíméletlen költségcsökkentéssel érték el, befagyasztották a fizetéseket, csökkentették a hozzájárulást a vállalati nyugdíjalaphoz, Kínában gyárakat zártak be. A társaság nemrégiben felfelé módosította idén várható profit előrejelzésének alsó határát: részvényenként 3 dollárról 3,5 dollárra, míg a felsőt 4 dolláron hagyta.