Ágnes
-3 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Újabb öngyilkos a France Telekomnál

2009.09.28. 17:14
Újabb öngyilkosság történt hétfőn a France Télécomnál: a távközlési vállalat egyik 51 éves munkatársa a dél-franciaországi Annecy közelében egy viaduktról leugrott és a helyszínen szörnyethalt.

Az út mentén hagyott gépkocsijában megtalált búcsúlevelében - amelyet feleségéhez írt - a "vállalaton belüli hangulattal" indokolta tettét - közölte a helyi prefektúra. A múlt év februárja óta ez volt a 24. öngyilkosság a francia távközlési vállaltnál. Didier Lombard elnök-vezérigazgató bejelentette: azonnal Annecyba utazik, ahol a kétgyermekes apa a France Télécom egyik híváskezelő központjában dolgozott.

A kormány nyomására alig két hete jelentette be a cég vezetősége, hogy többek között az üzemorvosok számának növelésével, ingyenesen hívható pszichológiai segélyvonallal és a humánpolitikai részleg megerősítésével kíván véget vetni a cégen belüli öngyilkossági hullámnak. A szakszervezetek akkor a vállalatnál évek óta tartó átszervezésekre vezették vissza az öngyilkosságok hátterében meghúzódó lelki okokat és azok leállítását követelték, ezt azonban nem tartotta megoldásnak a cég vezetője.

Lombard azt viszont elmondta, hogy a korábbiakhoz képest, "humánusabban, szociálisabban és a szakszervezetekkel teljes összhangban" képzeli el a cégen belüli változtatásokat. Ígéretet tett arra is, hogy a stresszért felelőssé tett menedzserek új, az eddigieknél szociálisabb irányvonalak szerint fognak dolgozni.