Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Csődvédelmet kért egy amerikai óriásbank

2009.11.02. 08:27 Módosítva: 2009-11-02 08:37:59
Csődvédelmet kért az amerikai CIT Group. A kis- és középvállalatokat finanszírozó bank összeomlása a legnagyobb szabású bukás a Lehman Brothers tavaly őszi csődje óta, és az ötödik legsúlyosabb vállalati csőd az amerikai gazdaság történetében.

A New York-i központú társaság helyi idő szerint vasárnap kért csődvédelmet, miután a 64,9 milliárd dollárt kitevő adósság átütemezésére kidolgozott terveket elutasították a hitelezők.

Az egymillió vállalati ügyféllel rendelkező cég nem kíván kivonulni az üzleti életből, úgynevezett reorganizációs csődvédelmet kért. A 101 éve alapított társaság átszervezését az egyik fő részvényes, Carl Icahn multimilliárdos befektető és a Goldman Sachs bank összesen 3 milliárd dollárral támogatja.

A társaság 60 milliárd dolláros eszközállománnyal rendelkezett, amely a negyedik legnagyobb csődnek számít az Egyesült Államok történetében. A hitelezési veszteségek és a pénzügyi válság miatt beszűkülő finanszírozási források következtében a cég már régóta súlyos problémákkal küszködött és az állam is visszautasította segítségkérését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?