Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Luxusvillát vett, majd kirúgott nyolcezer munkást

2009.11.04. 14:43
8,5 millió dollárért, azaz másfél milliárd forintért vásárolt új luxusvillát a Johnson & Johnson vezérigazgatója. A vásárlás néhány nappal azelőtt történt, hogy a vállalat nyolcezer fős elbocsátás jelentett be.

Komoly botrányt robbantott ki Bill Weldon, a Johnson & Johnson vezérigazgatója. A tehetős üzletember 8,5 millió dollárért, azaz 1,5 milliárd forintért vásárolt egy tengerparti luxusingatlant a napfényes Floridában.

A botrányt akkor robbant ki, amikor a lakásvásárlás után egy héttel kiderült, hogy az egészségügyi-kozmetikai cég 8 ezer embert bocsát el. A globális leépítésekből 1,2 milliárd dolláros megtakarítást remél a társaság.

Az amerikai sajtó már most kritizálja Weldon-t a luxuskiadásért. Nem azzal van problémájuk, hogy a dúsgazdag üzletember újabb ingatlant vásárolt, hanem azzal, hogy ezt a luxuskiadást pont a válság közepette, a hatalmas leépítést megelőzően tette.