Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Fokhagymával a válság ellen

2009.11.06. 15:58

A nyers fokhagyma nem úgy él az emberekben, mint a legfinomabb snack, de az ír pénzügyminiszterről kiderült, hogy bolondul érte - írja a BBC Online. A hírek szerint Brian Lenihan fokhagyma segítségével maradt fent a késő éjszakai találkozókon, amikor Írország gazdasági helyzetéről egyeztettek.

David McWilliams közgazdász és televíziós műsorvezető így emlékezik egy tavaly szeptemberi éjszakára, amikor a bankválság a tetőfokára hágott. "Elővett egy fokhagymát a zsebéből és elkezdte meghámozni. Ez volt az egyik legfurcsább pillanata a hosszú éjszakának."

Korábbi találkozókon a pénzügyminiszter fel is darabolta a fokhagymát, de most megelégedett azzal, hogy meghámozta és az asztalon hagyta.

Azt magyarázta nekem – folytatta McWilliams –, hogy a fokhagyma adta neki az erőt, ez tartotta egészségesen. Azt is hozzátette, hogy egész nyáron fokhagymát majszolt, igazából azóta, hogy övé lett a poszt.

A miniszter furcsa szokását hivatalosan is megerősítették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?