Szilárda
-4 °C
2 °C

Alacsony a munkamorál az amerikai cégek negyedénél

2009.11.18. 10:20
Az amerikai cégek csaknem negyede szerint alacsony dolgozóik munkamorálja – derül ki egy internetes munkaközvetítő oldal számára készült felmérésből.

A munkáltatók és a foglalkoztatottak megkérdezésével készült kutatás szerint ötből két dolgozónak gondot jelentett tavaly, hogy motivált maradjon a munkahelyén, negyedük pedig nem érez lojalitást cége iránt.

Arra a kérdésre, hogy mi állhat a jelenség mögött, öt foglalkoztatottból kettő a sok stresszt, felük pedig a munka mennyiségének növekedését említette.

"Az alacsony munkamorál a válság szerencsétlen mellékhatása" – véli Jason Ferrara, a CareerBuilder online munkaközvetítő oldal marketing alelnöke.

A CareerBuilder számára készült felmérésben a dolgozók csaknem 40 százaléka azt állította, hogy munkahelyükön vannak kivételezett részlegek, és negyedük gondolta úgy, hogy az a részleg, ahol ők dolgoznak, nem fontos a felső vezetés számára.

Az internetes oldal tavalyi felmérése hasonló eredményt mutatott a lojalitás szempontjából, a munkamorál kérdése azonban a CareerBuilder korábbi kutatásaiban nem szerepelt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!