nono

Nem tudják eladni a világ legdrágább luxusvilláit

2009.11.18. 12:15

Nagyot estek az ingatlanárak, de a luxusvillák tulajdonosai még mindig azt remélik, hogy kilencjegyű összegért kelnek el luxusvilláik. A Forbes összeszedte az idei év legdrágábban meghirdetett ingatlanait.

Tavaly egy kétezer négyzetméteres, 14 hálószobás ingatlant 125 millió dollárért kezdtek el árulni, ez volt a második legdrágábban meghirdetett ingatlan 2008-ban. Ma már csak 60 milliót kérnek érte, jócskán visszaesett a listán. Nagyon sokan évekig árulják több tízmilli dolláros ingatlanukat, végül mégsem adják el, mert nem kapnak annyit érte, amennyit szeretnének. Marty Zweig befektető például 70 milliós villájáról döntött úgy, hogy inkább megtartja, miután négy évig árulta sikertelenül.

Az idén egy 150 milliós luxusvilla a legdrágább eladó ingatlan, mely Aaron Spelling producer tulajdona volt, most özvegye árulja. A második helyen Suzanne Saperstein Beverly Hills-i villája áll, melyet XIV. Lajos Versaillesi kastélyának mintájára építettek.

A harmadik helyezett ingatlanról az a hír járja, hogy nagyobb mint a Buckingham palota, 103 szobája van, hatalmas bálterme, kertje, ötven ülőhelyes mozija, nyolc limuzinnak elegendő garázsa, jakuzzik, medencék és persze helikopter-leszállóhely szolgálja a kényelmet. Tulajdonosa 117 milliót kérne érte.

A negyedik ingatlant még mindig százmillió felett hirdetik. A francia riviérán, a Cote D'Azuron található villában 11 hálószoba, 14 fürdőszoba van, hatalmas medencék, teraszok, és persze elképesztő kilátás - mindezt 104 millióért. Százmillióért adják a Monticello melletti Albemarle House házat, mely David Easton dizájner tulajdona.