Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyárbezárásra készül a Fiat

2009.11.22. 13:36
Elengedhetetlennek tartja a gyárbezárást a Fiat főnöke. Sergio Marchionne szerint az autóipari ágazatot sújtó válság miatt az ország mind a hat gyártó bázisának a megtartása " nem lehetséges és ellentmond minden üzleti logikának".

A Fiat-vezető kijelentése elsősorban a Szicíliában lévő gyár továbbműködése iránti reményeket oszlathatja el. Ezt az üzemet a vezetés be akarja zárni, annak ellenére, hogy a térség kormányzata 400 millió euróval hozzájárulna a termelés fenntartásához.

Marchionne várhatóan decemberben ismerteti a kormánnyal a jövő évre vonatkozó átalakítási terveit.

A válság miatt igencsak megcsappant a Fiat csoport profitja: az adó utáni
nyereség az idei harmadik negyedévben 25 millió euróra esett vissza az egy évvel korábbi 468 millió euróról, bevétele pedig 15,9 százalékkal 12 milliárd euróra csökkent. Július és szeptember között világszerte 538.900 Fiat gépkocsi kelt el, ami 4,3 százalékos visszaesés éves szinten.