Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csődbe megy a dúsgazdag Dubaj?

2009.11.26. 08:36
Mintegy 59 milliárd dollárt kitevő kötelezettsége elhalasztását kezdeményezte a dubai állami felügyelet alatt álló holding, a Dubai Worl. A Moody’s Investors Service és a Standard and Poor’s több dubai állami vállalat hitelminősítését rontotta a hír hatására és jelezték: elképzelhető, hogy csődnek minősítik a Dubai World fizetési kötelezettség halasztását.

A Dubai World tegnap azt jelentette be, hogy egy összesen 59 milliárd dollárt kitevő fizetési kötelezettsége elhalasztását kezdeményezi. Az adósság érint egy 3,5 milliárd dollárnyi, december 14-én lejáró iszlám kötvényt is.

Az állami vállalat fizetési gondjainak hatására tegnap 116 bázisponttal 434 bázispontra ugrott a Dubai esetleges csődje elleni derivatív termék, az 5 éves CDS-felára. A termékkel január óta kereskednek, ez volt azóta a legnagyobb egynapos ugrás.

A Dubai World ha másról nem is, de arról az ingatlanbefektetéséről ismert lehet, amely pálmafa formájú mesterséges szigetet hoz létre a tengerben.